INGREDÏENTEN
- 150g linzen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 1 wortel
- scheutje olijfolie of zonnebloemolie
- 2 kleine aardappelen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blokje groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel gedroogde munt
- 1 theelepel chilivlokken (als je van pittig houdt)
- 1l water
- scheutje kookroom
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm een ruime pan met de olijf- of zonnebloemolie.
- Snijd de ui, knoflook, tomaat, aardappelen en wortel in grove stukken en voeg deze toe in de pan.
- Voeg de kruiden hieraan toe, meng alles goed samen en laat voor 5min bakken op een laag vuurtje.
- Giet vervolgens de gepelde tomaten uit blik hieraan toe en de linzen. Zorg dat je eerst de linzen schoon spoelt onder koud water.
- Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje. Meng alles weer even samen en laat alles koken voor ongeveer 30min of totdat de wortel en aardappel zachter zijn.
- Mix alles vervolgens samen met een staafmixer of in een blender.
- Plaats de pan terug op het vuur en giet er een beetje kookroom bij. Meng alles goed samen en laat koken voor 3 min.
- Moest de soep te dik zijn, voeg er dan een beetje water aan toe.
- Serveer en geniet!
6 reacties
Ziet er heerlijk uit en lijkt me ook heel lekker! 🙂 Fijn stap voor stap en beeldend uitgelegd!
Het is echt een aanrader! Aah dank je wel, ik ben blij dat het duidelijk is! x
Oooh zo lekkerrr die ga ik maken.
Yess zeker doen, echt een heerlijk soepje!
Ziet er heerlijk uit. Ben echt fan van je. Heb je bij deze soep gedroogde of linzen uit blik gebruikt
Hi Britt,
Aahw ik ben blij dat je van mijn gerechten geniet!
Ik heb voor deze soep droge linzen gebruikt, ik ben niet zo’n fan van linzen uit blik 😀
Liefs,
Soumia