Lunch/Bijgerecht – 13 mei 2019
Rode linzensoep
Rode linzensoep
Rode linzensoep
Ingrediënten
- 150 g linzen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 1 wortel
- scheutje olijfolie of zonnebloemolie
- 2 kleine aardappelen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blokje groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel gedroogde munt
- 1 theelepel chilivlokken als je van pittig houdt
- 1 l water
- scheutje kookroom
Instructies
- Verwarm een ruime pan met de olijf- of zonnebloemolie.
- Snijd de ui, knoflook, tomaat, aardappelen en wortel in grove stukken en voeg deze toe in de pan.
- Voeg de kruiden hieraan toe, meng alles goed samen en laat voor 5min bakken op een laag vuurtje.
- Giet vervolgens de gepelde tomaten uit blik hieraan toe en de linzen. Zorg dat je eerst de linzen schoon spoelt onder koud water.
- Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje. Meng alles weer even samen en laat alles koken voor ongeveer 30min of totdat de wortel en aardappel zachter zijn.
- Mix alles vervolgens samen met een staafmixer of in een blender.
- Plaats de pan terug op het vuur en giet er een beetje kookroom bij. Meng alles goed samen en laat koken voor 3 min.
- Moest de soep te dik zijn, voeg er dan een beetje water aan toe.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!