Rode linzensoep

Lunch/Bijgerecht – 13 mei 2019

Rode linzensoep

Rode linzensoep

Rode linzensoep

Ingrediënten
  

  • 150 g linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 wortel
  • scheutje olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blokje groentebouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 theelepel chilivlokken als je van pittig houdt
  • 1 l water
  • scheutje kookroom

Instructies
 

  • Verwarm een ruime pan met de olijf- of zonnebloemolie.
  • Snijd de ui, knoflook, tomaat, aardappelen en wortel in grove stukken en voeg deze toe in de pan.
  • Voeg de kruiden hieraan toe, meng alles goed samen en laat voor 5min bakken op een laag vuurtje.
  • Giet vervolgens de gepelde tomaten uit blik hieraan toe en de linzen. Zorg dat je eerst de linzen schoon spoelt onder koud water.
  • Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje. Meng alles weer even samen en laat alles koken voor ongeveer 30min of totdat de wortel en aardappel zachter zijn.
  • Mix alles vervolgens samen met een staafmixer of in een blender.
  • Plaats de pan terug op het vuur en giet er een beetje kookroom bij. Meng alles goed samen en laat koken voor 3 min.
  • Moest de soep te dik zijn, voeg er dan een beetje water aan toe.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept