0

Winkelwagen

Lunch – 13 maart 2019

Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een veel voorkomend gerecht in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De Marokkaanse versie van de shakshuka bevat kefta-gehaktballen en in Marokko noemen we het geen shakshuka, maar gewoon “kefta en ei-tajine”. Shaksuka klinkt gewoon schattig, toch?
Een van de redenen waarom ik van dit recept houd, is omdat het zo gemakkelijk te bereiden is en toch vol van smaken zit. Ik ben dol op de gepocheerde eieren. Ik ben altijd verbaasd over hoe romig en zacht ze eruit komen. Pak wat brood, dip het in de saus, pak nog een stuk brood en ditmaal dip je het in de saus en de romige eidooier … Herhaal en voeg de gehaktballetjes toe. Zo heerlijk!!

Shakshuka

Ingrediënten
  

  • 400 g gemarineerd gehakt klik hier voor het recept van de marinade
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngehakt
  • 400 g gepelde tomaten uit blik of tomatensaus
  • handjevol gehakte verse peterselie/koriander
  • 1 eetlepel bruine suiker of 1 theelepel kristalsuiker
  • halve theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel curcuma
  • zout en peper naar smaak
  • snufje cayennepeper
  • 4 eieren
  • gehakte verse koriander voor garnering

Instructies
 

  • Vorm het gehakt in kleine ballen en plaats deze op een bord. Zet even opzij.
  • Verhit in een ruime pan de olijfolie en voeg de ui, knoflook en paprika hieraan toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten en suiker toe. Roer alles mooi samen en dek af met een deksel op laag vuur.
  • Laat het sudderen totdat het een dikke saus wordt, ongeveer 15min.
  • Plaats de gehaktballetjes in de saus en dek af tot ze bijna gaar zijn, ongeveer 7 minuten.
  • Breek vervolgens de eieren voorzichtig in de saus en dek af tot de eieren gepocheerd zijn; eiwit dient stevig te zijn en dooier nog vloeibaar (4 tot 5 minuten).
  • Garneer met vers gehakte koriander en serveer onmiddellijk met brood.
  • Geniet!

Notities

HANDIGE TIPS
Voel je vrij om andere soorten groenten aan het begin van het recept toe te voegen en aarzel niet om het pittiger te maken! Mijn favoriete toevoegingen zijn gehakte aubergine en hariss

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

[mailpoet_form id=”4″]

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een antwoord achter

Rating recept