Tiramisu cheesecake

door Soumia

Dit recept heeft mij erg gemist, de naam zegt het al: tiramissSou🤭. Well I missed you too😍 dus hierbij deel ik het ook met jullie😏
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb de tiramisu in een cheesecake variant gemaakt and ohmyyyy wat is dit lekker😱🤤. Mascarpone en roomkaas komen samen in harmonie in deze tiramisu cheesecake😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is erg simpel en snel om te maken en snel zal die ook opraken als je het serveert😋. Je kunt hier moeilijk met je langevingers van afblijven🤭😋

12 reacties
38

You may also like

12 reacties

Roosje 1 november 2020 - 14:21

Heey soumia!
Zo blij dat je dit recept hebt gedeeld ! Ik hier direct mee aan de slag!! Maar even een vraagje ik heb enkel een bakvorm van 25 cm moet ik dan mijn hoeveelheden ook aanpassen ??

Alvast bedankt voor de moeite !!

Groetjes Roosje

Reply
Soumia 9 november 2020 - 14:14

Hi Roosje,

Aaah wat leuk! Sorry voor mijn late reactie maar je hoeft de hoeveelheden niet aan te passen. Het zal alleen een klein beetje lager zijn.
Ik hoop dat het ondertussen gelukt is?

Liefs,

Sou

Reply
Sabrine 1 november 2020 - 16:11

Ik lust echt geen koffie. Is er iets anders wat ik er voor kan gebruiken

Reply
Soumia 9 november 2020 - 14:14

Hi Sabrine,

Je kan de lange vingers ook dippen in chocolademelk, ook erg lekker!

Liefs,
Sou

Reply
Fatima 5 november 2020 - 14:46

Welke biscuits gebruik je?

Reply
Soumia 9 november 2020 - 14:12

Hi Fatima,

Ik gebruik Maria koekjes maar je kan elk soort koekje gebruiken. Hou alleen rekening met de verhouding van de gesmolten boter (zoals beschreven staat in het recept).

Liefs,
Sou

Reply
Nes 14 november 2020 - 12:25

Beste Soumia,

De taart was verrukkelijk! Iedereen vond het lekker. Bedankt voor het recept😊

Groet,
Nes

Reply
Yasmina 18 november 2020 - 20:20

Beste Soumia,

De taart deze week voor het eerst gemaakt. Hi was echt dodelijk. Mn vader gaf aan dat die me niet had geloofd als die me niet bezig had gezien in de keuken. Volgens hem had die zo gehaald kunnen worden bij een goeie bakker. Bedankt voor gruwelijk lekkere recept!

Ik merkte wel dat de taart niet zo opgestijfd was als een echte cheesecake. Het bleef allemaal goed staan maar was erg ‘slagroomachtig’. Ik lees ook dat je schrijft dat je slagroom bij het mengsel van mascarpone en roomkaas moet doen en dit moet mixen. Echter schrijf je erna om beslag in elkaar te vouwen met een spatel. Misschien lees ik het verkeerd, maar moet je de slagroom apart mixen en dit later bij het mengsel van roomkaas te doen? Hoor het graag.

Liefs,
Yasmina

Reply
Soumia 20 november 2020 - 12:32

Hi Yasmina,

Aaaahw zo leuk om te lezen dit!! Hahaha geweldig! Zoo blij dat jullie hiervan hebben genoten alhamdoulillah, word ik enorm blij van!

Nee de slagroom dien je niet apart te mixen. Het vouwen heeft waarschijnlijk voor verwarring gezorgd maar wat ik hiermee bedoel is: wanneer je de mascarpone en de roomkaas samen mixt, giet je dus de slagroom erbij en dan begin je dit weer samen te mixen met een handmixer totdat het een beetje stijf wordt. Wanneer je dit hebt gedaan, ga je er gewoon met een spatel overheen zodat de bodem ook goed opgenomen wordt, je kan daarna nog verder mixen als dit nodig zou zijn. Velen zijn geneigd om het beslag te roeren waardoor het niet luchtig blijft, vandaar dat ik het woordje “vouwen”heb gebruikt dus dat je zeg maar met een spatel rustig mengt maar niet roert! Ik hoop dat het een beetje duidelijk is in shaa Allah.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het slagroomachtig is:
– De slagroom dient erg koud te zijn! Dus zeker voor een nachtje in de koeling hebben gezeten.
– De slagroom dient minimum 35% vetgehalte te bevatten anders wordt ie niet stevig genoeg.
– De slagroom dient niet langer geklopt te worden, soms hebben we neiging om te blijven mixen waardoor het dan de luchtigheid verliest.
– De cheesecake dient zeker een nachtje in de koelkast te zitten, dan wordt ie nog steviger!

Mocht je nog hulp nodig hebben of vragen, kan je me altijd een berichtje sturen op info@keukenvansou.be

Liefs,
Soumia

Reply
Yasmina 22 november 2020 - 20:55

Hoihoi Soumia,

Bedankt voor je tips! Ik heb de cheesecake gisteren weer gemaakt en net pas uit de koelkast gehaald. Wat is die lekker geworden. Ik dacht dat die de vorige keer al lekker was, maar met jouw tips was die nog nóg beter. Ik denk dat mijn vader me nu echt niet gaat geloven. Bedankt voor je heerlijke recept!
Liefs Yasmina

Reply
Nediyaah 20 november 2020 - 11:48

@yasmina @keukenvansou
Zou ik ook graag willen weten.
Dus slagroom erbij voegen of eerst apsrt mixen dan met een spatel toevoegen en vouwen?

Reply
Soumia 20 november 2020 - 12:33

Hi Nediyaah,

Ik heb zonet @yasmina beantwoord. Ik hoop dat het duidelijk is.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me altijd een berichtje sturen. Ik help je graag verder!

Liefs,
Soumia

Reply

Laat een reactie achter