Diner – January 25, 2023

Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake

Ingrediënten
  

Voor de koekjesbodem:

  • 150 g biscuitkoekjes of koekjes naar keuze
  • 75 g gesmolten boter

Voor de cheesecakevulling:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g roomkaas
  • 130 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml slagroom
  • 10 lange vinger koekjes
  • 2 eetlepels instant koffie
  • 240 ml heet water
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Instructies
 

Voor de koekjesbodem:

  • Plaats de biscuitkoekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en giet deze geleidelijk toe aan de verkruimelde koekjes. De verhouding van koekjeskruimels en gesmolten boter kan verschillen naargelang het soort koekje je gebruikt. Voeg daarom beetje bij beetje de gesmolten boter toe totdat je de juiste structuur verkrijgt.
  • Mocht je koekjesbodem te nat zijn, dan kan je er extra koekjes bij verkruimelen. Mocht het te droog zijn dan kan je er nog gesmolten boter bij gieten.
  • Bekleed daarna de bodem van de bakvorm (20cm) met bakpapier en verdeel hierop de koekjesmengsel. Met je handen of een lepel duw je deze plat. Plaats in de koelkast voor 15min of tot het klaar is voor gebruik.

Voor de cheesecake vulling:

  • Haal de mascarpone en roomkaas een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
  • Schep de mascarpone en roomkaas in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Meng alles goed samen met een handmixer of garde.
  • Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en 35% vetgehalte bevat. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
  • Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
  • Giet vervolgens de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
  • Plaats ondertussen de instant coffee in een ruime kom/bord en giet hierop het kokend water. Meng het even samen met een lepel zodat de koffie zich oplost. Laat de koffie voor 10min afkoelen.
  • Dip vervolgens de lange vingerkoekjes in de (afgekoelde) koffie en verdeel deze één voor één over het beslag (zie stappenfoto). Zorg dat je de lange vingerkoekjes niet te lang dipt in de koffie zodat ze niet té zacht worden.
  • Verdeel vervolgens de resterende helft van het beslag in de bakvorm. Verspreid deze gelijk met een spatel.
  • Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!
  • Strooi de volgende dag een laagje cacaopoeder over de bovenkant van de cheesecake en laat het nog voor een uurtje in de koelkast.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

1 thoughts on “Tiramisu cheesecake

Laat een reactie achter

Rating recept