Dit recept heeft mij erg gemist, de naam zegt het al: tiramissSou🤭. Well I missed you too😍 dus hierbij deel ik het ook met jullie😏
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb de tiramisu in een cheesecake variant gemaakt and ohmyyyy wat is dit lekker😱🤤. Mascarpone en roomkaas komen samen in harmonie in deze tiramisu cheesecake😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is erg simpel en snel om te maken en snel zal die ook opraken als je het serveert😋. Je kunt hier moeilijk met je langevingers van afblijven🤭😋

Tiramisu cheesecake
Soumia Dit recept heeft mij erg gemist, de naam zegt het al: tiramissSou🤭. Well I missed you too😍 dus hierbij deel… Recepten Tiramisu cheesecake European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor de koekjesbodem:
- 150g biscuitkoekjes (of koekjes naar keuze)
- 75g gesmolten boter
Voor de cheesecakevulling:
- 250g mascarpone
- 200g roomkaas
- 130g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200ml slagroom
- 10 lange vinger koekjes
- 2 eetlepels instant koffie
- 240ml heet water
- 2 eetlepels cacaopoeder
Bereidingswijze
Voor de koekjesbodem:
- Plaats de biscuitkoekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
- Smelt de boter en giet deze geleidelijk toe aan de verkruimelde koekjes. De verhouding van koekjeskruimels en gesmolten boter kan verschillen naargelang het soort koekje je gebruikt. Voeg daarom beetje bij beetje de gesmolten boter toe totdat je de juiste structuur verkrijgt.
- Mocht je koekjesbodem te nat zijn, dan kan je er extra koekjes bij verkruimelen. Mocht het te droog zijn dan kan je er nog gesmolten boter bij gieten.
- Bekleed daarna de bodem van de bakvorm (20cm) met bakpapier en verdeel hierop de koekjesmengsel. Met je handen of een lepel duw je deze plat. Plaats in de koelkast voor 15min of tot het klaar is voor gebruik.
Voor de cheesecake vulling:
- Haal de mascarpone en roomkaas een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
- Schep de mascarpone en roomkaas in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Meng alles goed samen met een handmixer of garde.
- Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en 35% vetgehalte bevat. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
- Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
- Giet vervolgens de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
- Plaats ondertussen de instant coffee in een ruime kom/bord en giet hierop het kokend water. Meng het even samen met een lepel zodat de koffie zich oplost. Laat de koffie voor 10min afkoelen.
- Dip vervolgens de lange vingerkoekjes in de (afgekoelde) koffie en verdeel deze één voor één over het beslag (zie stappenfoto). Zorg dat je de lange vingerkoekjes niet te lang dipt in de koffie zodat ze niet té zacht worden.
- Verdeel vervolgens de resterende helft van het beslag in de bakvorm. Verspreid deze gelijk met een spatel.
- Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!
- Strooi de volgende dag een laagje cacaopoeder over de bovenkant van de cheesecake en laat het nog voor een uurtje in de koelkast.
- Serveer en geniet!
STAPPENFOTO'S
18 reacties
Heey soumia!
Zo blij dat je dit recept hebt gedeeld ! Ik hier direct mee aan de slag!! Maar even een vraagje ik heb enkel een bakvorm van 25 cm moet ik dan mijn hoeveelheden ook aanpassen ??
Alvast bedankt voor de moeite !!
Groetjes Roosje
Hi Roosje,
Aaah wat leuk! Sorry voor mijn late reactie maar je hoeft de hoeveelheden niet aan te passen. Het zal alleen een klein beetje lager zijn.
Ik hoop dat het ondertussen gelukt is?
Liefs,
Sou
Hoi Soumia,
Welke roomkaas gebruik je?
Alvast dank voor je reactie:
Groet Amira
Hi Amira,
Ik gebruik de roomkaas van de Lidl (grijze verpakking).
Liefs,
Sou
kun je ook alleen de mascarpone gebruiken en roomkaas weglaten
gr sas
Ik lust echt geen koffie. Is er iets anders wat ik er voor kan gebruiken
Hi Sabrine,
Je kan de lange vingers ook dippen in chocolademelk, ook erg lekker!
Liefs,
Sou
Welke biscuits gebruik je?
Hi Fatima,
Ik gebruik Maria koekjes maar je kan elk soort koekje gebruiken. Hou alleen rekening met de verhouding van de gesmolten boter (zoals beschreven staat in het recept).
Liefs,
Sou
Beste Soumia,
De taart was verrukkelijk! Iedereen vond het lekker. Bedankt voor het recept😊
Groet,
Nes
Beste Soumia,
De taart deze week voor het eerst gemaakt. Hi was echt dodelijk. Mn vader gaf aan dat die me niet had geloofd als die me niet bezig had gezien in de keuken. Volgens hem had die zo gehaald kunnen worden bij een goeie bakker. Bedankt voor gruwelijk lekkere recept!
Ik merkte wel dat de taart niet zo opgestijfd was als een echte cheesecake. Het bleef allemaal goed staan maar was erg ‘slagroomachtig’. Ik lees ook dat je schrijft dat je slagroom bij het mengsel van mascarpone en roomkaas moet doen en dit moet mixen. Echter schrijf je erna om beslag in elkaar te vouwen met een spatel. Misschien lees ik het verkeerd, maar moet je de slagroom apart mixen en dit later bij het mengsel van roomkaas te doen? Hoor het graag.
Liefs,
Yasmina
Hi Yasmina,
Aaaahw zo leuk om te lezen dit!! Hahaha geweldig! Zoo blij dat jullie hiervan hebben genoten alhamdoulillah, word ik enorm blij van!
Nee de slagroom dien je niet apart te mixen. Het vouwen heeft waarschijnlijk voor verwarring gezorgd maar wat ik hiermee bedoel is: wanneer je de mascarpone en de roomkaas samen mixt, giet je dus de slagroom erbij en dan begin je dit weer samen te mixen met een handmixer totdat het een beetje stijf wordt. Wanneer je dit hebt gedaan, ga je er gewoon met een spatel overheen zodat de bodem ook goed opgenomen wordt, je kan daarna nog verder mixen als dit nodig zou zijn. Velen zijn geneigd om het beslag te roeren waardoor het niet luchtig blijft, vandaar dat ik het woordje “vouwen”heb gebruikt dus dat je zeg maar met een spatel rustig mengt maar niet roert! Ik hoop dat het een beetje duidelijk is in shaa Allah.
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het slagroomachtig is:
– De slagroom dient erg koud te zijn! Dus zeker voor een nachtje in de koeling hebben gezeten.
– De slagroom dient minimum 35% vetgehalte te bevatten anders wordt ie niet stevig genoeg.
– De slagroom dient niet langer geklopt te worden, soms hebben we neiging om te blijven mixen waardoor het dan de luchtigheid verliest.
– De cheesecake dient zeker een nachtje in de koelkast te zitten, dan wordt ie nog steviger!
Mocht je nog hulp nodig hebben of vragen, kan je me altijd een berichtje sturen op info@keukenvansou.be
Liefs,
Soumia
Hoihoi Soumia,
Bedankt voor je tips! Ik heb de cheesecake gisteren weer gemaakt en net pas uit de koelkast gehaald. Wat is die lekker geworden. Ik dacht dat die de vorige keer al lekker was, maar met jouw tips was die nog nóg beter. Ik denk dat mijn vader me nu echt niet gaat geloven. Bedankt voor je heerlijke recept!
Liefs Yasmina
@yasmina @keukenvansou
Zou ik ook graag willen weten.
Dus slagroom erbij voegen of eerst apsrt mixen dan met een spatel toevoegen en vouwen?
Hi Nediyaah,
Ik heb zonet @yasmina beantwoord. Ik hoop dat het duidelijk is.
Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me altijd een berichtje sturen. Ik help je graag verder!
Liefs,
Soumia
Hoi Soumia,
Wat een heerlijk recept. Alles klopte gewoon. Ziet er echt goed uit en de smaak uiteraard om van te smullen
Gr. Kerim
Hi Kerim,
Aaah wat fijn om te horen! Ik ben blij dat het gesmaakt heeft!
Groetjes,
Soumia
Dank je wel Sou, ik heb m vandaag voor mij collega’s gemaakt en iedereen vond m heerlijk!