Diner – January 25, 2023
Yoghurtcake
Yoghurtcake
Ik wilde weer gezonder gaan doen, je kent het wel; op voeding letten/sporten💪🏼..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. resultaat is nu al te zien😱: mijn cake is in topppvorm!😂🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heeerlijke yoghurt cake is in shape gebracht door @nordicware 🏋🏻♀️. De cake ziet er niet alleen prachtigg uit😍, het is ook nog eens lekker smeuïg en plakkerig wat als sneeuw in de zon wegsmelt in je mond🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Now get yo’ cake in shape too💪🏼😏
Yoghurtcake
Ingrediënten
- 220 g bloem
- 250 g Griekse yoghurt
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 100 ml zonnebloemolie
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Vet je bakvorm goed in met wat boter. Voeg dan een lepel bloem toe en tik zachtjes tegen de vorm aan tot de bloem in een gelijke laag over je bakvorm verdeeld is. Schud daarna de resterende bloem van je bakvorm weg.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een ruime kom. Meng alles goed samen met een spatel.
- Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker in een andere kom.
- Mix het geheel voor ongeveer 5min op een middelhoge stand van je handmixer totdat het een lichtgele massa vormt.
- Meng alles samen met behulp van een spatel. Zo worden alle ingrediënten goed opgenomen.
- Voeg vervolgens de zonnebloemolie en de Griekse yoghurt toe en mix het weer even kort samen.
- Voeg vervolgens het mengsel van de bloem, bakpoeder en zout toe aan het beslag. Mix het weer kort samen. Meng alles goed samen met een spatel.
- Giet het beslag erna in de bakvorm. Plaats het in een voorverwarmde oven op 180° voor 55min of totdat het gaar en mooi goudbruin wordt. De gaarheid kan je testen met behulp van een satéprikker. Prik deze in de cake, komt de satéprikker er droog uit dan is de cake gaar.
- Als je merkt dat de cake sneller goudbruin wordt, bedek de bovenkant dan met aluminiumfolie.
- Haal de bakvorm uit de oven en plaats deze op je werkplek.
- Wanneer de cake vanboven uit zou steken en bol zou zijn, plaats er dan een snijplank erboven en duw het zachtjes. Laat het voor 5min dan inzakken.
- Laat de cake dan afkoelen voor 20min. Ga voorzichtig met een mes langs de cake, plaats er een bord bovenop en draai de cake om.
- Laat deze nu volledig afkoelen.
- Werk de cake af met fruit. (optioneel).
- Serveer met een kopje thee/koffie en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!