Diner – January 25, 2023

Zoete aardappeltajine

Zoete aardappeltajine

.

Zoete aardappeltajine

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
  • 3 à 4 kippendijen/vleugels/boutjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 100 g rozijnen
  • 1 zoete aardappel groot
  • 100 ml water
  • handjevol versgehakte peterselie/koriander

Instructies
 

  • Plaats de kip in een ruime kom en voeg hieraan 1 fijngesneden ui aan toe, 1 eetlepel zonnebloemolie, de fijngehakte knoflook, paprikapoeder, curcuma en kaneelpoeder. Breng het op smaak met zout en peper en Meng alles goed samen totdat de kip goed bedekt is met de kruiden. Dek de kom af met plastiek folie en laat het voor minimum 30min marineren in de koelkast.
  • Verhit daarna de tajine of de pan met olijf-of zonnebloemolie en plaats hierin de kip die je zonet hebt gemarineerd.
  • Bak de kip aan voor 8 à 10min aan beiden zijden op een middelhoog vuurtje.
  • Giet dan de water toe aan de tajine.
  • Vervolgens snijd je de resterende ui in ringen. Verdeel deze over de kip.
  • Dek daarna de tajine af met het deksel en laat alles voor 20min op een laag vuurtje bakken.
  • Na 20min verdeel je de rozijnen en de zoete aardappel op de tajine. Strooi een beetje extra kaneel eroverheen.
  • Laat vervolgens weer voor een kwartiertje verder bakken op een middelhoog vuurtje of totdat de zoete aardappel gaar is.
  • Mocht je zien dat de tajine te droog wordt, dan kan je er extra water aan toevoegen.
  • Als laatste werk je de tajine af met de fijngehakte peterselie/koriander.
  • Serveer de tajine met heerlijk Marokkaans brood en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept