0

Winkelwagen

Lunch – 15 december 2019

Geroosterde bloemkoolsoep

Geroosterde bloemkoolsoep

Ik ben gekkk op bloemen! Mijn man weet dat ook. Hij kwam gisteren thuis met bloemkool voor mij. Ik heb het gelijk geroosterd in de oven en in de soep gegooid.
Let op: Doe dit niet met alle bloemen die je van je partner krijgt!!
Vandaag deel ik deze heeerlijke geroosterde bloemkool soep met jullie. De soep is zooo romig en je proeft the roast van de bloemkool terug wat voor een lekkere nasmaak zorgt.

Geroosterde bloemkoolsoep

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool gesneden in roosjes
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 l water
  • 2 eetlepels boter
  • handjevol lente ui gesneden(optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierin de roosjes bloemkool.
  • Giet hierover de olijfolie en wrijf de roosjes goed in met olijfolie.
  • Plaats ze in de oven op 200° voor ongeveer 20 à 25min totdat ze een beetje geroosterd zijn (goudbruin).
  • Wanneer ze bij de helft van hun baktijd zijn, roer je ze even met een lepel zodat elk roosje mooi geroosterd kan worden.
  • Verhit ondertussen een pan met olijfolie (1 eetlepel) en voeg hierin de ui, knoflook en nootmuskaat toe.
  • Bak dit voor een aantal minuten totdat de ui wat glazig wordt.
  • Wanneer de bloemkool roosjes klaar zijn, voeg je ze toe aan de pan. Meng alles mooi samen.
  • Giet vervolgens het water hieraan toe en verkruimel het bouillonblokje. Laat even koken voor 15min op een middelhoog vuurtje.
  • Plaats vervolgens de soep in een blender en mix deze goed samen totdat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Open de blender en voeg de boter aan de soep toe. Blend alles weer terug samen.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • De soep dient wat dikker en romig te zijn maar heb je dit liever niet dan kan je er extra water aan toevoegen.
  • Serveer de soep met lente ui (optioneel) en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

[mailpoet_form id=”4″]

Laat een antwoord achter

Rating recept