De werkweek is weer begonnen😩, het regent 🌧en het is koud & grijs buiten🥶 dus het is tijd om jouw frustraties uit te stampen met deze broccoli stamppot met hete kip😬👊🏼
De combinatie van de hete kip saus en de stamppot past zooo lekker bij elkaar🤤. Een ideaal koppeltje in een potje😍. Weinig ingrediënten, snel te maken dus serveer het vanavond nog💪🏼😏
INGREDIËNTEN (voor 3 personen)
Voor de puree:
- 650g aardappelen (5 grote aardappelen ongeveer)
- 5 roosjes broccoli
- klontje boter
- 50ml melk
- zout en peper naar smaak
Voor de saus:
- 300g kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 ui, in sliertjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 3 eetlepels chilisaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 50 à 70 ml kookroom
- handjevol gesneden lente uien of fijngehakte koriander
BEREIDINGSWIJZE
Voor de puree:
- Kook de aardappelen gaar met een beetje zout.
- Voeg in de laatste 15min van de gaartijd van de aardappelen, de brocolli roosjes toe.
- Wanneer de aardappelen en broccoli gaar zijn, giet je ze af.
- Stamp alles fijn met de boter en de melk.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
Voor de saus:
- Verhit een pan met zonnebloem- of olijfolie. Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze in de pan gaar op een middelhoog vuurtje.
- Voeg de ui en de knoflook toe en roer alles mooi samen.
- Vervolgens voeg je alle kruiden toe. Meng alles goed samen en breng op smaak met zout en peper.
- Laat alles mooi bakken voor een 10 tal min.
- Voeg daarna de chilisaus en ketjap manis toe. Meng alles goed samen en laat het even inkoken.
- Giet vervolgens de kookroom toe en laat het rustig koken. Zorg dat je het niet te lang laat koken want kookroom kan schiften. De kookroom dient enkel opgewarmd te worden in de saus.
- Serveer de broccoli- aardappelpuree op een bord en plaats de saus in het midden. Werk het af met de gesneden lente ui.
- Serveer en geniet!
Een ovenschotel variant?
Verdeel dan de aardappel/broccoli puree in de schotel en giet hierover de saus met de kip. Strooi vervolgens 2 handjesvol geraspte mozzarella. Plaats de ovenschaal in voorverwarmde oven op 200° (grillstand) om de kaas te smelten en goudbruin te maken.
19 reacties
Ik heb het vandaag geprobeerd! Het was heeeerlijk 😍😍 ook snel klaar, dus perfect voor drukkere dagen!
Aah super! Ik ben blij dat je hiervan hebt genoten x
Liefs,
Soumia
Hey soumia
Ziet er lekker uit kan ik dit ook met zoete aardappel doen denk je?
Hii Latifa,
Dit kan zeker! Lijkt me heerlijk 🙂
Liefs,
Soumia
Omg dit was superlekker!!! 🤤🤤
Eerste recept wat ik van je uitprobeer en gelijk geslaagd!
Heerlijk, alleen was de chilisaus onverwacht ook. Ben er achter dat curry saus ook erg goed werkt 😂
Hii Annette,
Ohh dat klinkt ook heerlijk! Ik ben blij dat je hebt genoten van dit recept 🙂
Deze ga ik vanavond proberen. Zal wel weer heerlijk smaken…Ik heb bijna al je gerechtjes al eens gemaakt en ze zijn steeds een succes 🙂
Hi Anne,
Oh zo leuk om te lezen! Ik ben blij dat ze goed in de smaak vallen 🙂
Wat kan ik gebruiken i.p.v. kookroom
Hi Yasmine,
Je kan het vervangen met Boursin of zure room x
Ik heb het recept afgelopen donderdag ook gemaakt!
Was super simpel en lekker! Had wat schrik voor de pittigheid. Maar ik heb dan ‘sweet chili sauce’ gebruikt. Dat heeft geholpen! Goede smaak. Vandaag een ander receptje proberen 🤩
Hi Yasemin,
Ohh zo leuk om te lezen dit! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten😍
Waauw, wat was dit heerlijk. De kip maakt het echt bijzonder en smaakvol. Bedankt!😄
Hi Lina,
Super leuk om te lezen! Ik ben blij dat je hiervan hebt genoten!
Liefs,
Sou
1 van mijn lievelingsgerechten. Dit is zo’n aanrader! ❤️
Hoi Soumia!
Kan ik Ipv kookroom ook kokosmelk gebruiken? Heb echt niks anders in huis, alleen kokosmelk. Hoop snel van je te horen, wil het nu maken 🙂
Hoi Soumia!
Kan ik Ipv kookroom ook kokosmelk gebruiken? Heb echt niks anders in huis. Alleen kokosmelk. Hoop snel van je te horen, wil het nu maken 🙂
Hi lieve Sara,
Sorry voor mijn late reactie! Je kon het inderdaad gemakkelijk vervangen met kokosmelk, ook heerlijk!
Was het ondertussen gelukt?
Groetjes,
Soumia