Diner – January 25, 2023
Broccoli stamppot met pittige kip
Broccoli stamppot met pittige kip
De werkweek is weer begonnen😩, het regent 🌧en het is koud & grijs buiten🥶 dus het is tijd om jouw frustraties uit te stampen met deze broccoli stamppot met hete kip😬👊🏼
De combinatie van de hete kip saus en de stamppot past zooo lekker bij elkaar🤤. Een ideaal koppeltje in een potje😍. Weinig ingrediënten, snel te maken dus serveer het vanavond nog💪🏼😏
Broccoli stamppot met pittige kip
Ingrediënten
Voor de puree:
- 650 g aardappelen 5 grote aardappelen ongeveer
- 5 roosjes broccoli
- klontje boter
- 50 ml melk
- zout en peper naar smaak
Voor de saus:
- 300 g kipfilet in blokjes gesneden
- 1 ui in sliertjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 3 eetlepels chilisaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 50 à 70 ml kookroom
- handjevol gesneden lente uien of fijngehakte koriander
Instructies
Voor de puree:
- Kook de aardappelen gaar met een beetje zout.
- Voeg in de laatste 15min van de gaartijd van de aardappelen, de brocolli roosjes toe.
- Wanneer de aardappelen en broccoli gaar zijn, giet je ze af.
- Stamp alles fijn met de boter en de melk.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
Voor de saus:
- Verhit een pan met zonnebloem- of olijfolie. Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze in de pan gaar op een middelhoog vuurtje.
- Voeg de ui en de knoflook toe en roer alles mooi samen.
- Vervolgens voeg je alle kruiden toe. Meng alles goed samen en breng op smaak met zout en peper.
- Laat alles mooi bakken voor een 10 tal min.
- Voeg daarna de chilisaus en ketjap manis toe. Meng alles goed samen en laat het even inkoken.
- Giet vervolgens de kookroom toe en laat het rustig koken. Zorg dat je het niet te lang laat koken want kookroom kan schiften. De kookroom dient enkel opgewarmd te worden in de saus.
- Serveer de broccoli- aardappelpuree op een bord en plaats de saus in het midden. Werk het af met de gesneden lente ui.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Hoe lekker is dit! Broccoli had ik niet maar in de tuin stond de boerenkool nog heel uitnodigend en dus puree met boerenkool gemaakt. Ook een match made in heaven! Zelfs manlief, een kritische eter, was laaiend enthousiast. Dit gerecht komt hier nog vaker op tafel. Dankjewel!
Wauw wat een mooie complimenten! Word er helemaal stil van. Dankjewel voor jouw super feedback! Ben blij dat het in de smaak is gevallen 🙂
Laatst voor het eerst gemaakt en het was echt heel lekker!
Zelfs mijn man, die aardappelpuree zonder tonijn etc niet lekker vindt, heeft zitten smullen alhamdoulilaah!
Ik ga het morgen weer maken in shaa Allah, maar dan voor mijn beste vriendin.
Alhamdoulillah wat leuk om te lezen dat iedereen het lekker vond! BarakAllahou feeki voor jouw mooie complimenten! 🙂
Met bimi gemaakt ipv broccoli. Smaakte heerlijk, inderdaad een gouden duo de pittige kip met de stampot.
Jaaa he! Super combo! 🙂
Erg lekker, hele familie enthousiast!!
Hi lieve Anne, zo blij om te lezen dat de HELE familie het lekker vond! Dankjewel voor dit grootse compliment 🙂
Wat een overheerlijk recept, ik stond het te maken en toen dacht ik echt, nee joh kan dit?? Maar echt overheerlijk!!! Dankjewel!
Hihi ja de smakencombinatie lijkt gek maar is heerlijk! 🙂 Jij bedankt voor jouw mooie compliment!
Wow wat was dat lekker! Ik had nog bimi dus dat ipv broccoli. Maar echt heerlijk, mijn man is ook fan.
Wat geweldig om te horen! Bimi is inderdaad een heerlijke vervanger voor broccoli. Fijn dat jullie er allebei van genoten hebben!
Heb 1 pannetje met kip gemaakt en 1 met vega kip (voor de man). Heerlijk recept hoor! Was een tip van mijn schoonzus. Lekker pittig en de combi met de stampot is echt een hele fijne. Bedankt 🙏
Superleuk dat je het hebt aangepast met kip én vega kip. Zo wordt iedereen blij! 🙂 Fijn dat het recept in de smaak valt en bedankt voor jouw leuke reactie!