Cajun kip gehaktballen in een romige saus

door Soumia

INGREDIËNTEN

Voor de gehaktballen:

  • 300g kipgehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 100g panko of paneermeel
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • zout en peper naar smaak

Voor de saus:

  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • 300ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel zure room

BEREIDINGSWIJZE

Voor de gehaktballen:

  • Plaats het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten van het gehakt toe. Meng alles goed samen met je handen.
  • Vorm het gehakt in balletjes ter grootte van een walnoot ongeveer. Als het teveel zou plakken in je handen, kan je je handen invetten met een beetje olie.
  • Verhit vervolgens een pan met een scheutje olijfolie of zonnebloemolie en plaats de gehaktballetjes in de pan.
  • Bak deze aan beiden kanten goudbruin op een middelhoog vuurtje.
  • Verwijder daarna de gehaktballen van de pan en plaats ze op een bord.

Voor de saus:

  • In dezelfde pan waar je de gehaktballen in bakte, voeg je de boter en zonnebloemolie toe. Laat de boter samen met de olie volledig smelten op een laag vuurtje.
  • Voeg vervolgens de ui en paprika toe. Bak deze op een laag vuurtje totdat de ui en paprika zachter is geworden.
  • Voeg daarna de bloem en de kruiden toe. Roer deze samen met de ui en paprika voor 1 minuutje.
  • Vervolgens giet je het water erbij en verkruimel je het bouillon blokje. Meng alles goed samen en laat koken totdat de saus verdikt is.
  • Als laatste verdeel je de gehaktballen in de saus. Met behulp van een lepel bedek je de balletjes met de saus. Laat nogmaals voor 4min koken in de saus.
  • Mocht de saus te dik zijn, voeg er dan een beetje water aan toe.

Serveren:

  • Serveer de saus met gekookte pasta, rijst of aardappelpuree.
  • Geniet!

You may also like

Laat een reactie achter