Diner – January 25, 2023
Champignons Swirls
Champignons Swirls
Deze champignon swirls zijn lekker hartig, heerlijk romig van binnen met een knapperige buitenkant😍. Deze swirls zullen zelfs de harten winnen van champignon haters.
Champignons Swirls
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 1 ui fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 300 g champignons in stukjes gesneden
- 1 eetlepel mayonaise
- zout en peper naar smaak
- 100 g geraspte kaas
- 1 pak bladerdeeg
- 1 ei losgeklopt
Instructies
Voor de vulling:
- Verhit de olijf- of zonnebloemolie in een ruime pan en voeg hierin de ui en knoflook toe. Meng ze samen en laat even voor 3min bakken totdat de ui een beetje zacht wordt.
- Voeg vervolgens de champignons toe en bak ze samen in de pan totdat ze zachter worden.
- Voeg daarna de mayonaise toe en een handjevol geraspte kaas. Meng alles mooi samen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Plaats het mengsel in een ruime kom en laat deze volledig afkoelen.
Voor de swirls:
- Rol het bladerdeeg open op je werkplek. Ik heb ronde bladerdeeg gebruikt maar je kan ook rechthoekig bladerdeeg gebruiken hiervoor.
- Verspreid je vulling over heel de bodem van de bladerdeeg. Zorg dat alles gelijkmatig verdeelt is over de bladerdeeg.
- Strooi er als laatste een beetje geraspte kaas over heel de bodem.
- Rol vervolgens de bladerdeeg voorzichtig en strak op.
- Snijd gelijke stukken van het bladerdeeg (2,5cm ongeveer).
- Plaats deze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Smeer deze vervolgens in met het losgeklopt ei.
- Bak de swirls in een voorverwarmde oven op 180• voor ongeveer 30min of totdat ze mooi goudbruin worden.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!