Champignons Swirls

door Soumia

Deze champignon swirls zijn lekker hartig, heerlijk romig van binnen met een knapperige buitenkant😍. Deze swirls zullen zelfs de harten winnen van champignon haters.

INGREDIËNTEN

  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300g champignons, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout en peper naar smaak
  • 100g geraspte kaas
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

BEREIDINGSWIJZE

Voor de vulling:

  • Verhit de olijf- of zonnebloemolie in een ruime pan en voeg hierin de ui en knoflook toe. Meng ze samen en laat even voor 3min bakken totdat de ui een beetje zacht wordt.
  • Voeg vervolgens de champignons toe en bak ze samen in de pan totdat ze zachter worden.
  • Voeg daarna de mayonaise toe en een handjevol geraspte kaas. Meng alles mooi samen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Plaats het mengsel in een ruime kom en laat deze volledig afkoelen.

Voor de swirls:

  • Rol het bladerdeeg open op je werkplek. Ik heb ronde bladerdeeg gebruikt maar je kan ook rechthoekig bladerdeeg gebruiken hiervoor.
  • Verspreid je vulling over heel de bodem van de bladerdeeg. Zorg dat alles gelijkmatig verdeelt is over de bladerdeeg.
  • Strooi er als laatste een beetje geraspte kaas over heel de bodem.
  • Rol vervolgens de bladerdeeg voorzichtig en strak op.
  • Snijd gelijke stukken van het bladerdeeg (2,5cm ongeveer).
  • Plaats deze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Smeer deze vervolgens in met het losgeklopt ei.
  • Bak de swirls in een voorverwarmde oven op 180• voor ongeveer 30min of totdat ze mooi goudbruin worden.
  • Serveer en geniet!
2 reacties
10

You may also like

2 reacties

Ouafae 14 mei 2019 - 12:04

Hey, ziet er lekker uit. Maar bladerdeeg bestaat toch uit 10 kleine bladerdeegjes? Als ik die ga snijden worden de swirls heel klein denk ik. Bij jou lijkt de bladerdeeg een grote plak??

Wat gebruik jij precies? Ik hoor het graag.

Reply
Soumia 14 mei 2019 - 23:39

Hey Ouafae,

Ik gebruik de bladerdeeg van de Carrefour maar je kan ook de kleine bladerdeeg gebruiken. Je kan ze aan elkaar plakken en zo een grote plak vormen.

Liefs,

Soumia

Reply

Laat een reactie achter