Diner – January 25, 2023
Gezonde koekjes
Gezonde koekjes
Als je de website naar mijn blog bezoekt, moet je eerst de cookies accepteren. Geloof mij maar, deze cookies wil je bliksemsnel aanvaarden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gezond en yummy koekjes worden niet vaak samen in één adem uitgesproken. Bij deze heeeerlijke gezonde koekjes met een gezonde ‘karamel’ versie als topping juist wel! Gemaakt met banaan, amandelmeel, agavesiroop, pure pindakaas en nog veel meer lekkers, is dit jouw ultieme gezonde koekjesrecept!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wie jou ooit gezegd heeft dat gezonde koekjes niet lekker zijn, prove them wrong en geef ze een koekje van eigen deeg!
Gezonde koekjes
Ingrediënten
Voor de koekjes (8 stuk):
- 160 g amandelmeel
- 1 medium banaan 93g
- 1 eetlepel kokosolie gesmolten
- 1 eetlepel agave siroop
- 1/4 theelepel kaneel
- 35 g walnoten grofgehakt
Voor de karamel:
- 1 eetlepel 100% pindakaas
- halve eetlepel agave siroop
Instructies
Voor de koekjes:
- Verwarm de oven alvast voor op 180°.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pureer de banaan met behulp van een vork.
- Plaats deze in een ruime kom en voeg hieraan de kokosolie en de agavesiroop.
- Voeg de amandelmeel, de kaneel, en de grofgehakte walnoten toe. Meng alles samen met een spatel.
- Vet je handen in met kokosolie en vorm balletjes van het deeg. Dit heb ik gedaan met behulp van een ijslepel (super handig!) maar je kan ook een lepel gebruiken. Met deze hoeveelheid vorm je 8 balletjes.
- Plaats elk balletje op de bakplaat. Zorg dat je ruimte laat tussen elk balletje (ter grootte van je duim).
- Vet weer je vingers in met olie en maak de balletjes plat (1cm ongeveer).
- Plaats ze voor 15 à 20min in de oven of totdat ze (licht) goudbruin worden.
- Laat ze vervolgens 15min afkoelen op de bakplaat.
Voor de karamel:
- Smelt de pindakaas samen met de agave siroop in een steelpan op een laag vuurtje.
- Plaats 1 theelepel van de karamel op elk koekje en werk af met grofgehakte walnoten.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!