Lunch/Bijgerecht – 26 mei 2019

Kerrie broccolisoep

Kerrie broccolisoep

Kerrie broccolisoep

Ingrediënten
  

  • 150 g broccoli in stukjes
  • 1 ui grofgehakt
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • halve theelepel kerriepoeder groen
  • halve theelepel curcuma
  • zout en peper naar smaak
  • 1 groentebouillon
  • 800 ml water
  • scheutje kokosroom of kookroom

Instructies
 

  • Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan.
  • Voeg de ui en broccoli toe en bak ze even aan voor 5min.
  • Voeg de kurkuma en kerrie toe en bak 3 minuten mee.
  • Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje.
  • Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  • Mix de soep met behulp van een staafmixer of een blender.
  • Voeg als laatste de kokos of kookroom toe, warm het even op.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept