
Lunch/Bijgerecht – 26 mei 2019
Kerrie broccolisoep

Kerrie broccolisoep
Op zoek naar een verwarmende en smaakvolle broccolisoep met een twist? Dan is deze kerrie broccolisoep precies wat je nodig hebt! 🌿🥣 De combinatie van romige broccoli en kruidige kerriepoeder zorgt voor een diepe, rijke smaak, terwijl een scheutje kokosroom of kookroom de soep heerlijk zijdezacht maakt.
Deze soep is niet alleen makkelijk te maken, maar ook hartstikke voedzaam. Broccoli zit bomvol vitamines en antioxidanten, en door het licht aan te bakken met ui en specerijen komt de smaak nóg beter tot zijn recht. De toevoeging van kurkuma en kerrie geeft de soep niet alleen een prachtige kleur, maar ook een verwarmende en licht kruidige smaak.
Wat deze broccolisoep extra fijn maakt, is dat hij binnen 30 minuten op tafel staat. Perfect voor een snelle lunch, een lichte avondmaaltijd of als voorgerecht bij een uitgebreid diner. Serveer hem met een knapperig stuk brood of een scheutje extra room voor een luxe finishing touch.
Wil je variëren? Voeg een handje spinazie toe voor extra groen, of een snufje chilipoeder voor een pittige twist. Hoe je hem ook maakt, deze soep is een echte comfort food klassieker die je keer op keer wilt maken!
Dus trek die staafmixer uit de kast en geniet van een kom dampende, romige broccolisoep met een kruidige touch. Eet smakelijk!

Kerrie broccolisoep
Deze broccolisoep met kerrie en kurkuma is romig, kruidig en vol van smaak. Binnen 30 minuten op tafel en perfect als lunch of lichte maaltijd!
Ingrediënten
- 150 g broccoli in stukjes
- 1 ui grofgehakt
- 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- halve theelepel kerriepoeder groen
- halve theelepel curcuma
- zout en peper naar smaak
- 1 groentebouillon
- 800 ml water
- scheutje kokosroom of kookroom
Instructies
- Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan.
- Voeg de ui en broccoli toe en bak ze even aan voor 5min.
- Voeg de kurkuma en kerrie toe en bak 3 minuten mee.
- Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje.
- Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Mix de soep met behulp van een staafmixer of een blender.
- Voeg als laatste de kokos of kookroom toe, warm het even op.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!