
Lunch/Bijgerecht – 26 mei 2019
Kerrie broccolisoep

Kerrie broccolisoep

Kerrie broccolisoep
Ingrediënten
- 150 g broccoli in stukjes
- 1 ui grofgehakt
- 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- halve theelepel kerriepoeder groen
- halve theelepel curcuma
- zout en peper naar smaak
- 1 groentebouillon
- 800 ml water
- scheutje kokosroom of kookroom
Instructies
- Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan.
- Voeg de ui en broccoli toe en bak ze even aan voor 5min.
- Voeg de kurkuma en kerrie toe en bak 3 minuten mee.
- Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje.
- Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Mix de soep met behulp van een staafmixer of een blender.
- Voeg als laatste de kokos of kookroom toe, warm het even op.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!