Kip tikka pizza

door Soumia

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

  • 400g bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano (optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 ml lauwwarme water

Voor de pizzasaus:

  • 2 eetlepels zonnebloem-of olijfolie
  • 1 ui,fijngehakt
  • 1 knoflookteentje fijngehakt
  • 1 eetlepel oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 100ml water
  • 1 theelepel sambal (als je van pittig houdt)
  • handjevol versgehakte peterselie/koriander

Voor de kip tikka:

  • 1 à 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200g kipfilet, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 120ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • zout en peper naar smaak

Groentemix:

  • 1 rode ui, in sliertjes
  • 1 rode of groene paprika, in blokjes gesneden
  • 100 champignons (of meer afhankelijk van je smaak), in schijfjes gesneden

Yoghurtsausje (optioneel)

  • 3 eetlepels yoghurt (volle of Griekse)
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Voor het deeg:

  • Plaats de bloem in een kom, doe hier de gist, zout, oregano en olijfolie bij.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe totdat je een soepel en zacht deeg krijgt.
  • Vorm een bol van het deeg en dek deze af met een theedoek. Laat het voor 30 min rijzen.
  • Vervolgens verdeel je het deegbal in 2 gelijke ballen.  Als je vandaag liever 1 pizza wilt maken dan kan je 1 balletje deeg invriezen en voor een volgende keer gebruiken.
  • Dek de deegballen af met een schone theedoek en laat ze voor 15 à 20min rusten.
  • Verdeel een beetje zonnebloemolie over je pizzavorm of bakplaat. Strooi er daarna een beetje griesmeel over zodat je een lekkere crunchy pizzabodem verkrijgt (tip).
  • Plaats het deegbal op je pizzavorm en druk met je vingertoppen of je hand het deeg plat vanuit het midden naar de buitenkant. Maak nu van je deeg mooie ronde pizzabodems.
  • Prik er met een vork gaatjes in het deeg en zet even opzij.

Voor de pizzasaus:

  • Verhit een pan met een beetje olijf-of zonnebloemolie.
  • Voeg hieraan de ui en knoflook toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Giet daarna de tomatenketchup en water erbij.
  • Voeg de oregano en sambal toe. Meng alles mooi samen.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg als laatste de fijngehakte koriander/peterselie toe.
  • Plaats de saus in een kom en zet even opzij.

Voor de kip tikka:

  • Verhit een pan met zonnebloem-of olijfolie en plaats hierin de ui en knoflook. Bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg vervolgens de blokjes kipfilet toe en bak deze voor een aantal minuten.
  • Voeg de garam masala toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles mooi samen en bak het even kort aan.
  • Giet dan de Griekse yoghurt erbij en meng alles goed samen totdat de kip volledig bedekt is met de yoghurt.
  • Plaats het in een kom en zet het even opzij.

Het beleggen van de pizza:

  • Verwarm alvast je oven voor op 200°
  • Plaats eerst een laag van de pizzasaus op je pizzabodem.
  • Vervolgens strooi je er een laagje geraspte mozzarella over de pizzabodem.
  • Daarna verdeel je de kip tikka over heel de bodem.
  • Voeg dan de rode ui, paprika en champignons erboven. Verdeel het zo gelijk mogelijk over de bodem.
  • Als laatste eindig je nog eens met een laagje geraspte mozarella.
  • Strooi er nog een beetje oregano over en je pizza is klaar om te bakken!
  • Plaats de pizza in de voorverwarmde oven van 200°voor ongeveer 20 à 30min.

Afwerken (optioneel):

  • Plaats de yoghurt, gedroogde munt, citroensap en knoflookpoeder in een kommetje. Meng deze goed samen.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Plaats het mengsel in een spuitzak of boterhamzakje. Snijd er een puntje van af en verdeel deze mengsel over je pizza.
  • Serveer en geniet!

STAPPENFOTO’S

You may also like

4 reacties

Ghizlane 15 mei 2020 - 03:22

Salam aleykoum,

Kan ik de pizza een tweetal uurtjes op voorhand al klaarmaken en pas als we gaan eten het in de oven steken? Of best meteen na het maken in de oven?

Shokran alvast en ontzettend leuk dat je deze recepten met ons deelt 🌹

Reply
S. 27 juni 2020 - 13:39

Salaam aleikoum.. Ik heb even volgende vraagjes:
Hoe dik rol je je deeg uit voor de pizzabodem?
En wordt het deeg mooi krokant op 200°C? Want ik heb vaak dat mn deeg niet krokant wordt.
Ik leg het wel meestal op bakpapier. Zou het hieraan kunnen liggen?

Reply
Soumia 1 juli 2020 - 08:33

Wa alaykoum salam, ik gebruik zo’n ronde pizzaplaat van de Action en daarop baseer ik de dikte van de pizzabodem.
Als je de bodem heerlijk krokant wil, dan kan ik je als tip meegeven om op de bodem van je pizzabodem een beetje fijne griesmeel te strooien, dan wordt de bodem nog krokanter.

Ik gebruik zelf geen bakpapier, ik vet de pizzaplaat eerst in met een beetje olie en daarop strooi ik dan de griesmeel..

Liefs, Sou

Reply
S. 1 juli 2020 - 11:52

Bedankt voor je reactie!! Jouw recept voor pizzadeeg wordt echt goed krokant! Ik had m inderdaad op zo een pizzaplaat van Action uitgerold met griesmeel langs onder zoals kn je tips, maar voor alle zekerheid redelijk dun uitgerold. En het was super krokant!! Het is een blijvertje dit recept.

Reply

Laat een reactie achter