INGREDIËNTEN
- 500g rundsgehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, versnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gemberpoeder of verse gember, fijngeraspt
- 60ml sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 30g (licht) bruine suiker
- 1 theelepel chiliflakes (als je van pittig houdt)
- snufje zout
- 250g rijst
- handjevol sesamzaadjes
- verse koriander/peterselie of lenteuien
BEREIDINGSWIJZE
- Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de knoflook en ui totdat deze zacht en glazig wordt.
- Voeg vervolgens het gehakt toe en verkruimel deze goed met een vork. Bak het gehakt helemaal gaar.
- Als het gehakt teveel vet/olie afgeeft, verwijder deze dan met een lepel.
- Het gehakt dient een beetje krokant te zijn dus je mag deze langer bakken dan gewoonlijk.
- Giet vervolgens de sojasaus, suiker en alle kruiden toe aan het gehakt. Meng alles mooi samen en laat het even samen bakken voor een aantal min.
- Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Plaats de rijst in een bord of kom en schep het gehakt erop.
- Werk af met sesamzaadjes en koriander/peterselie of lente uien.
- Geniet!
1 reactie
Heerlijk!