0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Marokkaanse griesmeelcake

Marokkaanse Griesmeelcake – Basboussa in zijn Smeuïgste Vorm

Deze Marokkaanse griesmeelcake, ook bekend als Basboussa, is een heerlijk smeuïge en luchtige cake met een subtiele zoetheid en een vleugje oranjebloesem. Perfect bij een kop muntthee of koffie en ideaal voor feestelijke gelegenheden!

Waarom deze Marokkaanse griesmeelcake maken?

  • Supersmeuïg: De combinatie van griesmeel en kokos zorgt voor een zachte textuur.
  • Makkelijk te maken: Geen ingewikkelde technieken, gewoon mixen en bakken!
  • Marokkaanse touch: De subtiele smaak van oranjebloesem en abrikozenjam maakt het onweerstaanbaar.
  • Perfect voor bij de thee: Combineert heerlijk met muntthee of koffie.

Deze Basboussa is heerlijk als dessert, tussendoortje of traktatie. De combinatie van de zoete, smeuïge cake met de licht krokante topping van kokos en gehakte nootjes maakt het een absolute favoriet.

Tip: Voor een extra rijke smaak kun je de abrikozenjam vervangen door honing en een snufje kaneel toevoegen!

Marokkaanse griesmeelcake

Marokkaanse griesmeelcake

Deze Marokkaanse griesmeelcake (Basboussa) is zacht, smeuïg en heerlijk geparfumeerd met oranjebloesem en abrikozenjam. Een perfecte traktatie bij thee of koffie!

Ingredients
  

  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 170 g fijne griesmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 g geraspte kokos
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel water of oranjebloesemwater
  • extra geraspte kokos decoratie
  • Gehakte nootjes decoratie

Instructions
 

  • Mix met behulp van een handmixer of garde de eieren samen met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele massa (ongeveer 3min).
  • Giet vervolgens de zonnebloemolie en de melk toe. Mix alles weer kort samen.
  • Voeg vervolgens de griesmeel, bakpoeder en de geraspte kokos toe. Mix deze kort samen met een garde of handmixer.
  • Roer alles even samen met een spatel zodat alle ingrediënten goed zijn opgenomen. Dek de kom af met plastiek folie of een theedoek en laat het beslag rusten voor 10min.
  • Bekleed daarna een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Verdeel deze gelijk met een spatel.
  • Plaats de cake in een voorverwarmde oven van 180° voor 30min of totdat de cake gaar en goudbruin is.
  • Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een kleine pan en voeg het water of oranjebloesemwater hieraan toe. Meng het goed samen en laat het voor 2min al roerend koken.
  • Wanneer de cake gaar is, smeer je deze in met de abrikozenjam mengsel. Smeer zowel de zijkanten als de boven kant van de cake in met dit mengsel.
  • Werk de cake af met geraspte kokos en gehakte nootjes (optioneel).
  • Serveer met een kopje thee/koffie en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

2 gedachten over “Marokkaanse griesmeelcake

  1. Heerlijke taart! Voor herhaling vatbaar. Een vraag : de cake was bij mij aan de droge kant. Wat doe ik niet goed? Misschien te veel en te lang met de handmixer gemixed?

    1. Hi Ina, dankjewel voor de complimenten allereerst! Had je je aan alle hoeveelheden gehouden? Dat is bij deze cake namelijk erg belangrijk. Ook temperatuur van de oven? Moet namelijk op 180 graden voor 30 min en niet langer. Laat maar weten dan kunnen we samen even kijken waar het anders kan.
      Liefs Soumia

Laat een antwoord achter

Rating recept