Deze overheerlijke Marokkaanse griesmeelcake ofwel “Basboussa” is zo makkelijk en snel te bereiden. Zacht, super smeuïg en een niet te mislukken recept!
INGREDIËNTEN
- 3 eieren
- 100g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100ml melk
- 100ml zonnebloemolie
- 170g fijne griesmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 50g geraspte kokos
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 1 eetlepel water of oranjebloesemwater
- extra geraspte kokos (decoratie)
- Gehakte nootjes (decoratie)
BEREIDINGSWIJZE
- Mix met behulp van een handmixer of garde de eieren samen met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele massa (ongeveer 3min).
- Giet vervolgens de zonnebloemolie en de melk toe. Mix alles weer kort samen.
- Voeg vervolgens de griesmeel, bakpoeder en de geraspte kokos toe. Mix deze kort samen met een garde of handmixer.
- Roer alles even samen met een spatel zodat alle ingrediënten goed zijn opgenomen. Dek de kom af met plastiek folie of een theedoek en laat het beslag rusten voor 10min.
- Bekleed daarna een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Verdeel deze gelijk met een spatel.
- Plaats de cake in een voorverwarmde oven van 180° voor 30min of totdat de cake gaar en goudbruin is.
- Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een kleine pan en voeg het water of oranjebloesemwater hieraan toe. Meng het goed samen en laat het voor 2min al roerend koken.
- Wanneer de cake gaar is, smeer je deze in met de abrikozenjam mengsel. Smeer zowel de zijkanten als de boven kant van de cake in met dit mengsel.
- Werk de cake af met geraspte kokos en gehakte nootjes (optioneel).
- Serveer met een kopje thee/koffie en geniet!