Marokkaanse griesmeelcake

door Soumia

Deze overheerlijke Marokkaanse griesmeelcake ofwel “Basboussa” is zo makkelijk en snel te bereiden. Zacht, super smeuïg en een niet te mislukken recept!

INGREDIËNTEN

  • 3 eieren
  • 100g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100ml melk
  • 100ml zonnebloemolie
  • 170g fijne griesmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50g geraspte kokos
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel water of oranjebloesemwater
  • extra geraspte kokos (decoratie)
  • Gehakte nootjes (decoratie)

BEREIDINGSWIJZE

  • Mix met behulp van een handmixer of garde de eieren samen met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele massa (ongeveer 3min).
  • Giet vervolgens de zonnebloemolie en de melk toe. Mix alles weer kort samen.
  • Voeg vervolgens de griesmeel, bakpoeder en de geraspte kokos toe. Mix deze kort samen met een garde of handmixer.
  • Roer alles even samen met een spatel zodat alle ingrediënten goed zijn opgenomen. Dek de kom af met plastiek folie of een theedoek en laat het beslag rusten voor 10min.
  • Bekleed daarna een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Verdeel deze gelijk met een spatel.
  • Plaats de cake in een voorverwarmde oven van 180° voor 30min of totdat de cake gaar en goudbruin is.
  • Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een kleine pan en voeg het water of oranjebloesemwater hieraan toe. Meng het goed samen en laat het voor 2min al roerend koken.
  • Wanneer de cake gaar is, smeer je deze in met de abrikozenjam mengsel. Smeer zowel de zijkanten als de boven kant van de cake in met dit mengsel.
  • Werk de cake af met geraspte kokos en gehakte nootjes (optioneel).
  • Serveer met een kopje thee/koffie en geniet!

You may also like

Laat een reactie achter