Ontbijt/Lunch – 11 augustus, 2021
Mkhenfar
Mkhenfar
Mensen zijn tegenwoordig volop aan het beleggen . Zelfs ik houd me er elke dag mee bezig: plakje kaas of kipfilet, pindakaas of jam, hagelslag of nutella?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eenmaal jouw beleg gekozen, komt de volgende dilemma: wat ga ik beleggen? Crackers, brood of misschien zelfs pannenkoeken? Wat als ik jou kan onthullen dat je die laatste 2 kunt combineren?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze Marokkaanse ‘mkhanfer’ is namelijk een heerlijke kruising tussen zacht brood en pannenkoeken. Het heeft alles weg van een pannenkoek maar eenmaal in je hand en een hapje in je mond brengt jouw mind je richting brood. Dilemma’s waren nooit zo makkelijk geweest!
Mkhenfar
Ingrediënten
- 240 g bloem
- 240 g fijne griesmeel
- 1 zakje bakpoeder 15g
- 8 g instant droge gist
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel zout
- 720 ml lauwwarm water
Instructies
- Zeef de bloem en het griesmeel in een ruime kom.
- Voeg hierna de bakpoeder, de droge gist, de suiker en het zout toe. Meng alles goed samen met een garde.
- Giet vervolgens het lauwwarm water toe en mix samen met behulp van een garde.
- Dek de kom af met plastiek folie en laat het rijzen totdat het verdubbeld is van volume (ongeveer 1u).
- Je zult merken dat het beslag wat dikker is geworden. Meng het nog even kort samen met een spatel.
- Vet een pan in met een beetje zonnebloemolie en giet 1 pollepel van het beslag in de pan.
- Bak op een middelhoog vuurtje aan beiden kanten gaar en goudbruin.
- Serveer met honing en een glaasje Marokkaanse muntthee.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
beste sou
je recepten zien er heerlijk uit zou dit recept ook lekker blijven voor de volgende dag ?
Hi Funda,
Oh dank je wel, zo fijn om te lezen!
De volgende dag is het ook heerlijk!
Ik heb heel veel kookboeken maar uit dat van jou heb ik al heel veel klaar gemaakt,deze pannekoen/brood ga ik deze week ook eens proberen voor mijn studenten in huis.