Naan pizza

door Soumia

Hierbij introduceer ik jullie deze lekkere naan pizza’s. De naan bodem van de pizza is zoo heerlijk zacht met een crunchy buitenrandje.

Naan (brood) is zooo lekker I can eat it naan-stop! Het is ook simpel om te maken en kies zelf een topping naar keuze. Ik ben zelf voor een lekkere garnalen topping gegaan.

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel droge gist
  • 240 g volle yoghurt
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 60 ml water

Voor de topping (naar keuze):

  • 200g garnalen, gepeld
  • 200 ml tomatensaus
  • 1  rode ui, gesneden in slierten
  • 200g champignons, gesneden in schijfjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 100g geraspte mozarella
  • 100g Parmezaanse kaas (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Voor het deeg:

  • Plaats de bloem in een kom en voeg de zout en gist hieraan toe. Meng dit even samen.
  • Neem een andere kom en giet hierin de olie en yoghurt. Mix alles samen met een garde.
  • Neem de bloem erbij en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin je olie-yoghurt mengsel.
  • Meng en voeg beetje bij beetje het water toe.
  • Kneed alles samen totdat je een soepel deeg verkrijgt. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
  • Dek het deeg af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.

Vormen en bakken van de naan:

  • Strooi een beetje bloem op je werkplek en plaats de deeg hierop.
  • Vorm het deeg tot een lange staaf en snijd het in gelijke stukken.
  • Vorm van elk stuk een balletje en plaats deze opzij. Doe dit voor alle stukken die je gesneden hebt.
  • Neem 1 balletje deeg en rol deze uit met behulp van een deegroller. Je kan ook je handen gebruiken hiervoor.
  • Rol het uit tot een rechthoek. Zorg dat je het niet te dik uitrolt maar ook niet super dun (zie stappenfoto’s).
  • Verhit een grote pan met een klein beetje zonnebloemolie.
  • Plaats het deeg die je hebt uitgerold hierop en laat deze op een zacht vuurtje op beiden zijden bakken. Je ziet dat het belletjes begin te vormen en mooi goudbruin zal worden.
  • Werk zo de resterende deegballetjes af.
  • Dek telkens de naan af na het bakken met een theedoek.
  • Je kan op dit moment de naan insmeren met gesmolten boter en serveren met een warm gerecht (curry’s etc.) Mocht je hier een heerlijke pizza van willen maken, dan mag je naar de volgende stap hieronder gaan (topping van de naan).

Topping van de naan:

  • Plaats 1 naan op een bord en giet er een beetje van de tomatensaus overheen. Verspreid het met behulp van een lepel over de naan. Laat de randen van de naan een beetje vrij van de tomatensaus.
  • Plaats vervolgens de geraspte mozarella over de tomatensaus. Wees zeker niet zuinig met de kaas!
  • Voeg vervolgens de champignons en ui hieraan toe.
  • Verdeel daarna de garnalen over de pizza.
  • Strooi er een beetje Parmezaanse kaas overheen en werk het af met oregano.
  • Breng het als laatste op smaak met een beetje zout en peper.
  • Mocht je van pittig houden, kan je hier ook stukjes jalapeno’s aan toevoegen, super lekker!
  • Werk zo de rest van de naan af met een topping naar keuze!
  • Plaats de naan pizza in de oven op 200° voor ongeveer 15 à 20min.
  • Serveer en geniet!

 

You may also like

4 reacties

Lisette 6 november 2019 - 19:23

Watvoor dressing heb je gebruikt voor er boven? Groetjes lisette

Reply
Soumia 18 december 2019 - 11:50

Hi Lisette,

Dit was een knoflooksausje van de Makro

Liefs,

Soumia

Reply
Nina 28 april 2020 - 16:46

Doe je de garnalen en groenten rauw op de naan pizza en bak je die eerst wel even?

Reply
Soumia 29 april 2020 - 15:11

Hi Nina,

Ik doe ze rauw aangezien ze gebakken zullen worden in de oven.

Liefs,

Soumia

Reply

Laat een reactie achter