‘Burrito’s zijn alleen lekker als avondeten..’ Said no Juan ever🤨! Een burrito kent namelijk geen tijd 🕒🚫 Begin de dag energiek met deze goedvullende ontbijtburrito 😍🤤
De binnenkant is gemaakt van een heerlijke zachte rijkgevulde omelette wat opgerold is in een deken van wraps 🌯 Pfff klinkt toch als muziek in de oren 😍 Dessspaaacitooo, all I need now is a burritooo 🎶
INGREDIËNTEN
- 1 pak tortilla vellen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 1 rode of groene paprika, in blokjes gesneden
- 2 á 3 worstjes (ik gebruik de Turkse worst)
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- handjevol fijngehakte peterselie/koriander
- 4 eieren
- geraspte kaas, hoeveelheid naar smaak (ik gebruik cheddar kaas)
- ijsbergsla, gesneden (optioneel)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sweet chili saus
- 1 theelepel sambal (als je van pittig houdt)
BEREIDINGSWIJZE
- Verhit in een ruime pan de olijfolie. Voeg de ui, knoflook en paprika in de pan. Roer alles mooi samen en blijf bakken totdat de ui en paprika glazig worden.
- Voeg daarna de stukjes worst toe en laat voor 2min meebakken.
- Breek vervolgens de eieren en voeg ze toe aan de pan. Blijf roeren totdat de eieren gaar zijn.
- Meng alles mooi samen en zet de pan even opzij.
- Maak het sausje klaar door de mayonaise, sweet chili saus en sambal samen te mengen. Plaats in een kommetje en zet even opzij.
- Plaats 1 tortilla vel op je werkblad en verspreid het sausje in het midden van je tortilla.
- Schep daarna 2 eetlepels van het mengsel in het midden van je tortilla (zie foto).
- Bovenop het mengsel plaats je een beetje geraspte kaas en de gesneden ijsbergsla.
- Vouw de onder- en bovenkant van de tortilla naar binnen. Vouw dan de zijkanten dicht en rol de tortilla op. (zie foto’s)
- Plaats de tortilla in een droge pan (met de sluiting naar beneden toe) en bak ze kort even goudbruin. Zo kan de kaas ook heerlijk smelten.
- Snijd de tortilla door de helft, serveer met een heerlijke frisse salade en geniet!