Penne kip met champignonroomsaus

door Soumia

Deze heerlijke pastagerecht is klaar in minder dan 30 minuten.  Het is de meest romige pasta gevuld met spinazie en champignons. Ideaal voor een date night of een lekkere avondmaal met het gezin!

Het is die tijd van het jaar waarin het begint af te koelen en de griepjes helaas toeslaan. Zelf heb ik er ook een glimp van opgevangen. Ik ben er eindelijk overheen en ben weer begonnen met dingen aan de gang te brengen.

Kan ik gewoon een applaus geven voor zulke maaltijden? Ze hebben mij deze week echt gered, ze zijn zo snel klaar en ook eens één van de lekkerste maaltijden die je ooit zult maken!

Dit gerecht is zo smaakvol en is bereid met zoveel heerlijke ingrediënten. Spinazie, champignons, kip, spinazie en Parmezaanse kaas worden in de romige saus gekookt en in de pasta gegooid. Het is zo erg romig en absoluut heerlijk. Ik weet zeker dat je geen spijt zal hebben van het maken van deze maaltijd voor jezelf en je familie. Het wordt zeker een grote hit!

INSTRUCTIEVIDEO:

 

INGREDIËNTEN

  • 300g kipfilet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 100g champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blokje groente of kippenbouillon
  • 475ml water
  • 1 flesje kookroom (200ml)
  • zout en peper naar smaak
  • handvol spinazie (je kan ook meer toevoegen naar jouw smaak)
  • 50g Parmezaanse kaas
  • 1 pak penne pasta

BEREIDINGSWIJZE

  • In een grote pan op een matig vuurtje voeg je de boter en olijfolie toe.
  • Voeg de stukjes kipfilet toe en bak dez goudbruin.
  • Vervolgens voeg je de knoflook en champignons toe. Roer alles mooi samen en laat deze gaar worden.
  • Voeg de bloem toe, roer alles weer samen en laat het bakken voor 1 minuut.
  • Giet het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Meng alles mooi samen.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Laat de saus inkoken totdat deze wat verdikt is. Dit duurt ongeveer 10min.
  • Voeg vervolgens de room toe aan de saus.
  • Als laatste voeg je de spinazie en Parmezaanse kaas toe. Meng alles mooi samen op een laag vuurtje.
  • Kook ondertussen de penne samen met een beetje zout gaar.
  • Wanneer de penne gaar is, voeg je deze toe aan de saus. Meng alles mooi samen en laat het voor 1 à 2min koken.
  • Serveer onmiddellijk met extra Parmezaanse kaas en geniet!

 

You may also like

Laat een reactie achter