Pittige Thaise noedelsoep

door Soumia

INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 1 eetlepel Thaise rode curry pasta (zie foto van verpakking, te verkrijgen bij de Albert Heijn)
  • 200ml kokosmelk
  • 1l water
  • 1 blokje groenten of visbouillon
  • handjevol garnalen (of meer naar smaak)
  • 1 zakje dunne noedels
  • handje vol verse peterselie, grofgehakt
  • 1 lenteui
  • 1 limoen

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hieraan de fijngehakte knoflook en gember toe.
  • Laat even kort bakken voor 2 à 3min.
  • Voeg de rode curry peper hieraan toe met een klein beetje water. Laat het even voor 5min bakken op een laag vuurtje. Als je het graag heel pittig wilt, dan kan je wat meer rode curry pasta toevoegen.
  • Giet vervolgens het water en de kokosmelk erbij. Verkruimel het bouillonblokje en meng alles goed samen. Laat het geheel koken voor een aantal minuten.
  • Bak ondertussen de garnalen gaar in een aparte pan met een beetje olijfolie.
  • Plaats daarna de noedels  in de soep en laat het koken totdat de noedels gaar zijn (zie verpakking noedels voor aantal minuten).
  • Voeg vervolgens de gebakken garnalen toe aan de soep en meng even kort samen.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met een beetje zout. Géén peper gebruiken want de curry is al pittig genoeg!
  • Serveer de soep in een kom en werk af met lente ui, schijfjes limoen en verse peterselie.

 

15 reacties
4

You may also like

15 reacties

Kelsey 7 januari 2020 - 15:18

Waar heb je die rode curry gekocht?

Reply
Soumia 7 januari 2020 - 15:43

Bij de albert heijn😘

Reply
Pieta 7 januari 2020 - 16:54

Hallo Soumia. Ik mis de garnalen in het recept, staan wel mooi op de foto 🍤. Groetjes Pieta.

Reply
Soumia 22 januari 2020 - 22:53

Hi Pieta,

Klopt! Ik heb het ondertussen aangepast, dank je wel!

Reply
G 13 januari 2020 - 19:16

ik heb ‘m vandaag gemaakt, hij was heerlijk! dankjewel!

Reply
Soumia 22 januari 2020 - 22:53

Hi Ghizlan,

Super leuk om te lezen! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten x

Reply
Es 15 januari 2020 - 14:16

Kan ik de kokosmelk vervangen door iets anders?

Reply
Soumia 22 januari 2020 - 22:52

Hi Es,

Je kan de kokosmelk vervangen door kookroom x

Reply
Miral 14 mei 2020 - 13:02

Kan Ik de garnalen vervanger voor iets anders ?

Reply
Sanaa 14 mei 2020 - 16:11

Hi Soumia,

Voor hoeveel personen is dit recept? En hoeveel gram noodles heb jij gebruikt?

Reply
Donja 14 mei 2020 - 17:03

Hi Soumia, voor hoeveel personen is het recept? 🙂

Reply
Fatiha 14 juli 2020 - 16:39

Hi Soumia,

Kun je dit recept ook maken met kip in plaats van garnalen?

Reply
Soumia 14 juli 2020 - 17:17

Hi Fatiha,

Dat kan zeker lekker zijn maar dan is het geen typische Thaise soep zeg maar, maar even lekker hoor!😍

Reply
Nadia 12 augustus 2020 - 14:32

Hey Soumia,
Kan dit recept ook vegetarisch? Zo ja, zou je hier dan groenten aan toevoegen en welke?

Reply
Soumia 17 augustus 2020 - 10:53

Hi Nadia,

Dit kan zeker! Je kan er bijvoorbeeld paksoi aan toevoegen, rode/groene paprika, wokgroenten..

Reply

Laat een reactie achter