Smeuïge chocoladecake

door Soumia

De smeuïge chocoladecake waar iedereen gek op is, kan je zelf maken met dit heel gemakkelijk recept. Het smaakt zo erg lekker en de topping van chocolade ganache en nootjes doet mij aan een Ferrero Rocher denken, yummy! Maak snel deze cake en verwen je zelf! 

INGREDIËNTEN:

  • 3 eieren
  • 150g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150ml zonnebloemolie
  • 200ml kokend water
  • 100g cacaopoeder, gezeefd
  • 200g bloem, gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder

Voor de ganache:

  •  370g chocolade (puur of melk)
  • 150ml melk
  • 1 eetlepel boter
  • 2 handjesvol gehakte noten (naar keuze)of bresilienne/nougatine nootjes.

BEREIDINGSWIJZE

Voor de cake:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker tot een lichtgele massa met behulp van een garde of handmixer.
  • Giet de zonnebloemolie en kokend water aan toe. Mix alles weer kort samen.
  • Voeg vervolgens de gezeefde cacaopoeder toe en mix voorzichtig weer alles samen.
  • Als laatste voeg je de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Mix alles kort samen totdat alle ingredienten opgenomen zijn.
  • Ga nog even met een spatel rond het beslag zodat er geen bloem op de bodem blijft hangen.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (ronde bakvorm liefst). Ik heb van 26cm gebruikt maar je kan ook van 24 of 20cm gebruiken. Vet ook de zijkanten van de bakvorm met een beetje boter en bloem. Zo blijft de cake zeker niet plakken!
  • Bak de cake in de oven voor 30 a 35min op 180°.

Voor de ganache:

  • Smelt de chocolade samen met de melk en boter in een steelpan op het laagste vuur.
  • Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, voeg je de noten eraan toe. Meng alles mooi samen.
  • Wanneer de cake gebakken is, giet je de ganache over de cake wanneer deze nog warm is. Verspreid de ganache gelijk over de cake en laat deze nu opstijven in de koeling voor 1u ongeveer.
  • Je cake is klaar, serveer en geniet!

 

5 reacties
12

You may also like

5 reacties

A 29 januari 2019 - 11:42

Ohh dat ziet er overheerlijk uit. Ga het proberen dit weekend. Kan die ook in een hetelucht oven? Op hoeveel graden en hoelang moet die dan?
En nog een vraagje; heb je ideetjes voor een taart/gebak als traktatie op werk als een baby geboren is?

Reply
Soumia 29 januari 2019 - 12:25

Hii!

Oh super, je gaat er gegarandeerd van genieten als je een chocolade liefhebber als mij bent! Ik zou de cake op 150° bakken voor 30 à 35 min. Check na 30min met een satéprikker of de cake gaar is.

Ik raad je aan om de mini oreo cheesecakes te maken op mijn blog: https://keukenvansou.be/mini-oreo-cheesecake-muffins/
Ik had deze recent voor mijn collega’s gemaakt en ze waren er dol op! Je kan in plaats van een oreo koekje op de topping, een leuke caketopper erop plaatsen die te maken heeft met jouw thema (meisje/jongen). Op deze website vind je ook veel leuke caketoppers (daar bestel ik meestal ook van):https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/decoratie/cake-toppers/funpix

Reply
Sara 15 juni 2019 - 00:16

Hey Soumia! Vandaag heb ik deze cake van je gebakken en hij was heerlijk!!

Ik heb een heteluchtoven en ik heb hem voor 30 min gebakken bij 150 graden. Alleen was het dus zo dat het midden van de cake best hoog werd. Ik zie bij jou op de foto dat de hoogte van je cake gelijkmatig is. Weet jij misschien wat ik verkeerd heb gedaan?

Reply
Bouchra 19 november 2019 - 21:55

Ook ik heb de cake afgelopen weekend gemaakt. Vond hem lekker. De gana he vond ik echt super lekker. Ook bij mij werd de cake in het midden erg hoog, enig idee hoe ik hem gelijkmatig had gekregen?
Bedankt weer.!
Groetjes Bouchra

Reply
Soumia 18 december 2019 - 11:49

Hi Bouchra,

Aaahw super leuk om te lezen! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten.

Ik zou de volgende keer onmiddellijk na het bakken van de cake, een snijplank op de cake plaatsen. Dus je laat de cake in de bakvorm en dan plaats je iets zwaars erop. Ik doe dus meestal een snijplank en dan zet ik er een zak bonen ofs erop, laat dit voor 15min erop en dan zie je dat de cake gelijk wordt.

Liefs,

Soumia

Reply

Laat een reactie achter