Diner – January 25, 2023
Surinaamse bami
Surinaamse bami
Surinaamse bami is wellicht één van de makkelijkste gerechten om te maken. Met slechts een handvol ingrediënten tover je dit heerlijks op tafel! Dit gerecht is perfect voor als je wat minder tijd hebt en het is ook eens super lekker!!
Surinaamse bami
Ingrediënten
- 200 g spaghetti
- 200 g kipfilet in blokjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 maggi blokje kip of 1 bouillonblokje (kip of groenten)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sojasaus
- 100 ml water
- handjevol peterselie/koriander fijngehakt
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de kipfilet en de gemberpoeder toe. Meng alles goed samen en bak totdat de kip gaar is.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng alles goed samen.
- Giet de ketjap manis en sojasaus toe en meng het geheel samen.
- Voeg daarna het water toe en verkruimel het bouillonblokje. Laat koken voor een aantal minuten en werk het af met de gehakte peterselie en/of koriander.
- Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Houdt rekening dat de sojasaus en bouillonblokje ook zout bevatten dus wees hier voorzichtig mee.
- Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
- Serveer eventueel met stukjes komkommer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Heerlijk!