Surinaamse bami

door Soumia

Surinaamse bami is wellicht één van de makkelijkste gerechten om te maken. Met slechts een handvol ingrediënten tover je dit heerlijks op tafel! Dit gerecht is perfect voor als je wat minder tijd hebt en het is ook eens super lekker!!

INGREDIËNTEN

  • 200g spaghetti
  • 200g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 maggi blokje (kip) of 1 bouillonblokje (kip of groenten)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100ml water
  • handjevol peterselie/koriander, fijngehakt

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg de kipfilet en de gemberpoeder toe. Meng alles goed samen en bak totdat de kip gaar is.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng alles goed samen.
  • Giet de ketjap manis en sojasaus toe en meng het geheel samen.
  • Voeg daarna het water toe en verkruimel het bouillonblokje. Laat koken voor een aantal minuten en werk het af met de gehakte peterselie en/of koriander.
  • Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Houdt rekening dat de sojasaus en bouillonblokje ook zout bevatten dus wees hier voorzichtig mee.
  • Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
  • Serveer eventueel met stukjes komkommer en geniet!

HANDIGE TIPS

  • Voeg extra groenten toe naar jouw smaak.
  • Vervang de kipfilet met stukjes vlees of hou het lekker vegetarisch.
  • Ketjap Manis die ik in dit recept gebruik is verkrijgbaar bij de Albert Heijn (no sponsor).
  • Je kan de spaghetti ook vervangen met rijst, super lekker!

You may also like

5 reacties

Amal 19 maart 2019 - 18:29

Hoi lieve Soumia,
Bedankt voor je heerlijke recepten.
İk zie bij dit recept alleen gemberpoeder staan, en bij je beschrijvingen typ je ‘ alle kruiden’ begrijp ik het verkeerd of bedoel je alleen de gemberpoeder ?

Reply
Soumia 20 maart 2019 - 13:56

Hii Amal,

Ik bedoel enkel de gemberpoeder.. Het komt inderdaad anders over in de beschrijving. Ik zal het aanpassen!
Sorry voor de verwarring xx

Reply
Melissa 24 mei 2019 - 10:09

Hoi Soumia,

Voor hoeveel personen is dit gerecht?

Groet,
Melissa

Reply
Soumia 28 mei 2019 - 14:40

Hi Melissa,

Dit recept is voor 2 à 3 personen (afhankelijk van je porties).

Liefs,

Soumia

Reply
Janine 22 december 2019 - 21:20

Zo lekker, ik miste alleen nog de 5 spices kruiden, die heb ik er bij gedaan en dan is ie helemaal fantastisch!

Je hebt wel echt een topsite! Love it!

Reply

Laat een reactie achter