Diner – January 25, 2023

Tajine met kip en rozijnen

Tajine met kip en rozijnen

Als ik jullie gedachten kon lezen om te kijken welke recepten door jullie gewild zijn dan zou ik alleen maar honger krijgen en uiteindelijk daardoor afgeleid zijn😅…
dus gelukkig ben ik niet hel-tajine-d👀🤭Wat ik wel weet is dat jullie deze heeerlijke tajine met kip en rozijnen ook suuuper lekker gaan vinden!😍 Het is de meest simpele onder de tajine recepten maar ohh wat is het toch verrukkelijk🤤. Met lekkere verse panbrood als je enige lepel is het om je vingers bij af te likken😋

Tajine met kip en rozijnen

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
  • 3 à 4 kippendijen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 100 g rozijnen
  • 100 ml water
  • handjevol versgehakte peterselie/koriander

Instructies
 

  • Plaats de kippendijen in een ruime kom en voeg hieraan 1 fijngesneden ui aan toe, 1 eetlepel zonnebloemolie, de fijngehakte knoflook, paprikapoeder, curcuma en kaneelpoeder. Breng het op smaak met zout en peper en Meng alles goed samen totdat de kippendijen goed bedekt zijn met de kruiden. Dek de kom af met plastiek folie en laat het voor minimum 30min marineren in de koelkast.
  • Verhit daarna de tajine met olijf-of zonnebloemolie en plaats hierin de kippendijen die je zonet hebt gemarineerd.
  • Bak de kippendijen aan voor 8 à 10min aan beiden zijden op een middelhoog vuurtje.
  • Giet dan de water toe aan de tajine.
  • Vervolgens snijd je de resterende 2 uien in ringen. Verdeel deze over de kippendijen.
  • Dek daarna de tajine af met het deksel en laat alles voor 30min op een laag vuurtje bakken.
  • Na 30min verdeel je de rozijnen over de tajine en strooi je een beetje extra kaneel eroverheen.
  • Laat vervolgens weer voor een kwartiertje verder bakken op een laag vuurtje.
  • Mocht je zien dat de tajine te droog wordt, dan kan je er extra water aan toevoegen.
  • Als laatste werk je de tajine af met de fijngehakte peterselie/koriander. Je kan ook nog wat amandelschaafsel erover heen doen, dit is optioneel!
  • Serveer de brood met heerlijk Marokkaans brood en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept