Tajine met kip en rozijnen

door Soumia

Als ik jullie gedachten kon lezen om te kijken welke recepten door jullie gewild zijn dan zou ik alleen maar honger krijgen en uiteindelijk daardoor afgeleid zijn😅…
dus gelukkig ben ik niet hel-tajine-d👀🤭Wat ik wel weet is dat jullie deze heeerlijke tajine met kip en rozijnen ook suuuper lekker gaan vinden!😍 Het is de meest simpele onder de tajine recepten maar ohh wat is het toch verrukkelijk🤤. Met lekkere verse panbrood als je enige lepel is het om je vingers bij af te likken😋

INGREDIËNTEN

 • 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
 • 3 à 4 kippendijen
 • 3 uien
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel curcuma
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • zout en peper naar smaak
 • 100g rozijnen
 • 100ml water
 • handjevol versgehakte peterselie/koriander

BEREIDINGSWIJZE

 • Plaats de kippendijen in een ruime kom en voeg hieraan 1 fijngesneden ui aan toe, 1 eetlepel zonnebloemolie, de fijngehakte knoflook, paprikapoeder, curcuma en kaneelpoeder.  Breng het op smaak met zout en peper en Meng alles goed samen totdat de kippendijen goed bedekt zijn met de kruiden. Dek de kom af met plastiek folie en laat het voor minimum 30min marineren in de koelkast.
 • Verhit daarna de tajine met olijf-of zonnebloemolie en plaats hierin de kippendijen die je zonet hebt gemarineerd.
 • Bak de kippendijen aan voor 8 à 10min aan beiden zijden op een middelhoog vuurtje.
 • Giet dan de water toe aan de tajine.
 • Vervolgens snijd je de resterende 2 uien in ringen. Verdeel deze over de kippendijen.
 • Dek daarna de tajine af met het deksel en laat alles voor 30min op een laag vuurtje bakken.
 • Na 30min verdeel je de rozijnen over de tajine en strooi je een beetje extra kaneel eroverheen.
 • Laat vervolgens weer voor een kwartiertje verder bakken op een laag vuurtje.
 • Mocht je zien dat de tajine te droog wordt, dan kan je er extra water aan toevoegen.
 • Als laatste werk je de tajine af met de fijngehakte peterselie/koriander. Je kan ook nog wat amandelschaafsel erover heen doen, dit is optioneel!
 • Serveer de brood met heerlijk Marokkaans brood en geniet!

STAPPENFOTO’S

HANDIGE TIPS

 • Vervang de kippendijen met kippenpootjes of kippenvleugels of je kan ze door elkaar mengen en beiden gebruiken.
 • Mocht je niet over een tajine beschikken, dan kan je dit gerecht ook op dezelfde manier in een pan bereiden.
 • Zorg dat je de kip vooraf marineert, zodat het lekker smaakt!
 • Je kan ook gedroogde abrikozen toevoegen aan dit gerecht. Doe dit wanneer je de rozijnen toevoegt.

You may also like

4 reacties

Khalissa 20 augustus 2020 - 23:04

Lieve Soumia,

Deel jij ook recepten op snapchat.
Dat zou echt geweldig zijn omdat ik.dat makkelijker kan volgen.
Ik.heb je volgens mij toegevoegd op snap maar ik zie niks van jou.
Je deelt zulke leuke recepten, ik.zou je zou graag dagelijks willen volgen.
Groetjes

Reply
Soumia 23 augustus 2020 - 20:05

Hi Khalissa,

Vroeger deelde ik wel veel recepten op Snapchat maar nu ben ik vooral actief via Instagram (Instagram stories), daar zie je mij achter de schermen kookfilmpjes maken. Ik zal wel binnenkort terug actief worden op Snapchat 🙂

Aaah dank je wel, super leuk om te lezen!

Liefs,

Sou

Reply
Me 26 augustus 2020 - 10:19

Salaam Alaikum Soumia, ziet er heerlijk uit mashaAllaah. Ik zit te overwegen om deze tajine te kopen omdat ik op inductie kook. Raad je deze aan?

Reply
Soumia 16 september 2020 - 11:00

Wa alaykoum salam,

Aaahw barak Allahoe fiki. Voor inductie koken vind ik dit een ideale tajine! Natuurlijk verkies ik altijd de aarde tajine boven elke tajine maar aangezien dit wat lastig is met inductie, is deze tajine een ideale alternatief voor mij.

Liefs,
Soumia

Reply

Laat een reactie achter