Deze tonijn twisters zijn gemaakt van yoghurt wat het een heerlijke en zachte smaak geeft 😋. De binnenkant is ook lekker romig dus het geheel smelt zowat op je tong🤤
INGREDIËNTEN
Voor het deeg:
- 500g bloem
- 1 eetlepel droge gist
- halve eetlepel zout
- 125ml zonnebloemolie
- 125ml melk
- 125ml Griekse yoghurt
Voor de vulling:
- 1 blik tonijn
- 1 ui, fijngehakt
- 1 paprika, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, fijngeraspt
- handjevol fijngehakte peterselie
- scheutje olijfolie of zonnebloemolie
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- handjevol grof gehakte zwarte olijven
- zonnebloemolie voor te smeren
BEREIDINGSWIJZE
Voor het deeg:
- Plaats de bloem in een kom en voeg de zout en gist hieraan toe. Meng dit even samen.
- Neem een andere kom en giet hierin de melk, olie en griekse yoghurt. Mix alles samen met een garde.
- Neem de bloem erbij en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin je melk-olie-yoghurt mengsel.
- Meng en kneed alles samen totdat je een soepel deeg verkrijgt. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
- Dek het deeg af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
Voor de vulling:
- Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui , knoflook, wortel en paprika toe. Laat het geheel bakken tot ze zacht zijn voor ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje.
- Voeg de kruiden en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer vervolgens alles samen voor ongeveer 3min.
- Plaats de vulling in een kom en voeg het tonijn en de zwarte olijven hieraan toe. Meng alles goed samen en laat het mengsel volledig afkoelen.
Vormen van de broodjes:
- Strooi een beetje bloem op je werkplek en plaats de deeg hierop.
- Verdeel het deeg in gelijke balletjes. Zorg dat deze niet te groot worden want je gaat ze straks uitrollen.
- Rol 1 balletje uit met behulp van een deegroller tot een rechthoek. je kan ook je handen gebruiken hiervoor.
- Plaats ongeveer 2 eetlepels van de vulling onderaan je gevormd deeg.
- Rol deze dan toe en druk de rand goed aan met je vinger zodat er zeker geen vulling uitkomt.
- Snijd dan met behulp van een pizza snijder of een mes bovenaan 8 à 10 sneetjes door het deeg.
- Rol dan het deeg volledig op. (zie stappenfoto’s)
- Draai het deeg in de vorm van een cirkel en knijp de uiteinde dicht. Je kan hiervoor eerst 2 strookjes van het deeg weghalen, dit maakt het gemakkelijker om de randen dicht te knijpen. Vouw ze vervolgens terug dicht. (zie stappenfoto’s).
- Doe dit voor de resterende deegballetjes.
- Plaats de gevulde broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Smeer ze in met een mengsel van 1 losgeklopt eigeel en een beetje melk.
- Plaats ze vervolgens in een voorverwarmde oven van 180° voor 30 à 40min (afhankelijk van je oven) of totdat ze mooi goudbruin worden.
- Serveer en geniet!
4 reacties
Ziet er zo goed uit! Vraagje, hoeveel bolletjes moet je maken van het deeg met dit deegmengsel?
Dank je wel Deborah! Hier maak je ongeveer 8 à 9 bolletjes van, afhankelijk hoe groot je ze maakt. 🙂
Beste Sou,
Heb dit recept van jou nu al paar keer voor mijn kids gemaakt tijdens de iftar en ze gaan als zoete broodjes:) ze vinden ze heerlijk, dank voor het delen van je recept en succes voor jou, rozen op je pad en Allah hafdek!
Hi Najat,
Aahw wat lief, dank je wel!! Zo blij dat jullie van mijn recepten kunnen genieten en heel erg bedankt voor jouw mooie dua!🥰❤️