Diner – January 25, 2023
Tonijn twisters
Tonijn twisters
Deze tonijn twisters zijn gemaakt van yoghurt wat het een heerlijke en zachte smaak geeft 😋. De binnenkant is ook lekker romig dus het geheel smelt zowat op je tong🤤
Tonijn twisters
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 500 g bloem
- 1 eetlepel droge gist
- halve eetlepel zout
- 125 ml zonnebloemolie
- 125 ml melk
- 125 ml Griekse yoghurt
Voor de vulling:
- 1 blik tonijn
- 1 ui fijngehakt
- 1 paprika fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 wortel fijngeraspt
- handjevol fijngehakte peterselie
- scheutje olijfolie of zonnebloemolie
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- handjevol grof gehakte zwarte olijven
- zonnebloemolie voor te smeren
Instructies
Voor het deeg:
- Plaats de bloem in een kom en voeg de zout en gist hieraan toe. Meng dit even samen.
- Neem een andere kom en giet hierin de melk, olie en griekse yoghurt. Mix alles samen met een garde.
- Neem de bloem erbij en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin je melk-olie-yoghurt mengsel.
- Meng en kneed alles samen totdat je een soepel deeg verkrijgt. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
- Dek het deeg af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
Voor de vulling:
- Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui , knoflook, wortel en paprika toe. Laat het geheel bakken tot ze zacht zijn voor ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje.
- Voeg de kruiden en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer vervolgens alles samen voor ongeveer 3min.
- Plaats de vulling in een kom en voeg het tonijn en de zwarte olijven hieraan toe. Meng alles goed samen en laat het mengsel volledig afkoelen.
Vormen van de broodjes:
- Strooi een beetje bloem op je werkplek en plaats de deeg hierop.
- Verdeel het deeg in gelijke balletjes. Zorg dat deze niet te groot worden want je gaat ze straks uitrollen.
- Rol 1 balletje uit met behulp van een deegroller tot een rechthoek. je kan ook je handen gebruiken hiervoor.
- Plaats ongeveer 2 eetlepels van de vulling onderaan je gevormd deeg.
- Rol deze dan toe en druk de rand goed aan met je vinger zodat er zeker geen vulling uitkomt.
- Snijd dan met behulp van een pizza snijder of een mes bovenaan 8 à 10 sneetjes door het deeg.
- Rol dan het deeg volledig op. (zie stappenfoto’s)
- Draai het deeg in de vorm van een cirkel en knijp de uiteinde dicht. Je kan hiervoor eerst 2 strookjes van het deeg weghalen, dit maakt het gemakkelijker om de randen dicht te knijpen. Vouw ze vervolgens terug dicht. (zie stappenfoto’s).
- Doe dit voor de resterende deegballetjes.
- Plaats de gevulde broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Smeer ze in met een mengsel van 1 losgeklopt eigeel en een beetje melk.
- Plaats ze vervolgens in een voorverwarmde oven van 180° voor 30 à 40min (afhankelijk van je oven) of totdat ze mooi goudbruin worden.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!