Tonijn twisters

door Soumia

Deze tonijn twisters zijn gemaakt van yoghurt wat het een heerlijke en zachte smaak geeft 😋. De binnenkant is ook lekker romig dus het geheel smelt zowat op je tong🤤

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

  • 500g bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • halve eetlepel zout
  • 125ml zonnebloemolie
  • 125ml melk
  • 125ml Griekse yoghurt

Voor de vulling:

  • 1 blik tonijn
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 paprika, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngeraspt
  • handjevol fijngehakte peterselie
  • scheutje olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol grof gehakte zwarte olijven
  • zonnebloemolie voor te smeren

BEREIDINGSWIJZE

Voor het deeg:

  • Plaats de bloem in een kom en voeg de zout en gist hieraan toe. Meng dit even samen.
  • Neem een andere kom en giet hierin de melk, olie en griekse yoghurt. Mix alles samen met een garde.
  • Neem de bloem erbij en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin je melk-olie-yoghurt mengsel.
  • Meng en kneed alles samen totdat je een soepel deeg verkrijgt. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
  • Dek het deeg af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.

Voor de vulling:

  • Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui , knoflook, wortel en paprika toe. Laat het geheel bakken tot ze zacht zijn voor ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje.
  • Voeg de kruiden en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer vervolgens alles samen voor ongeveer 3min.
  • Plaats de vulling in een kom en voeg het tonijn en de zwarte olijven hieraan toe. Meng alles goed samen en laat het mengsel volledig afkoelen.

Vormen van de broodjes:

  • Strooi een beetje bloem op je werkplek en plaats de deeg hierop.
  • Verdeel het deeg in gelijke balletjes. Zorg dat deze niet te groot worden want je gaat ze straks uitrollen.
  • Rol 1 balletje uit met behulp van een deegroller tot een rechthoek. je kan ook je handen gebruiken hiervoor.
  • Plaats ongeveer 2 eetlepels van de vulling onderaan je gevormd deeg.
  • Rol deze dan toe en druk de rand goed aan met je vinger zodat er zeker geen vulling uitkomt.
  • Snijd dan met behulp van een pizza snijder of een mes bovenaan 8 à 10 sneetjes door het deeg.
  • Rol dan het deeg volledig op. (zie stappenfoto’s)
  • Draai het deeg in de vorm van een cirkel en knijp de uiteinde dicht. Je kan hiervoor eerst 2 strookjes van het deeg weghalen, dit maakt het gemakkelijker om de randen dicht te knijpen. Vouw ze vervolgens terug dicht. (zie stappenfoto’s).
  • Doe dit voor de resterende deegballetjes.
  • Plaats de gevulde broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Smeer ze in met een mengsel van 1 losgeklopt eigeel en een beetje melk.
  • Plaats ze vervolgens in een voorverwarmde oven van 180° voor 30 à 40min (afhankelijk van je oven) of totdat ze mooi goudbruin worden.
  • Serveer en geniet!

You may also like

4 reacties

Deborah 27 mei 2019 - 08:00

Ziet er zo goed uit! Vraagje, hoeveel bolletjes moet je maken van het deeg met dit deegmengsel?

Reply
Soumia 28 mei 2019 - 14:29

Dank je wel Deborah! Hier maak je ongeveer 8 à 9 bolletjes van, afhankelijk hoe groot je ze maakt. 🙂

Reply
Najat 15 mei 2020 - 23:25

Beste Sou,

Heb dit recept van jou nu al paar keer voor mijn kids gemaakt tijdens de iftar en ze gaan als zoete broodjes:) ze vinden ze heerlijk, dank voor het delen van je recept en succes voor jou, rozen op je pad en Allah hafdek!

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:22

Hi Najat,

Aahw wat lief, dank je wel!! Zo blij dat jullie van mijn recepten kunnen genieten en heel erg bedankt voor jouw mooie dua!🥰❤️

Reply

Laat een reactie achter